Søk i Aktiv i Oslo

FEDRE – Famillijedrama

Publisert: 24.03.2017 10:34

ntso

20.04.2017 kl. 17:00

Vi er en filmgruppe fra Noroff Oslo som skal lage en kort fiksjonsfilm i genren Familliedrama.

Filmen handler om en liten familie på to som består av sønnen Qawi* (20) og hans far, Azfer* (45). Moren til Qawi døde under fødselen og Azfer må oppdra sønnen selv. Azfer prøver å tvinge sine idealer, prinsipper og regler på Qawi. Azfer bærer preg av sin opprinnelse og de prinsipper han ble oppdratt under av sin egen far da han var like gammel som Qawi. Etter å ha vokst opp i Norge, finner Qawi det vanskelig å leve etter de regler faren vill at han skal følge. Qawi har aldri sagt ordet «Nei.» til faren sin.

Det er dessverre ikke honorert. Mat ordner vi og ved behov så ordner vi transport til og fra locations. Opptaksdagene er 20.04 till 23.04.

Auditions er ikke utsatt, det bestemmes på mail.

Interesserte kan kontakte på email.
tobiasvatne@gmail.com

Roller som trengs:

Qawi:
Er en student på 20 år som bor i Oslo sammen med sin far, Azfer. Han tilbringer mesteparten av tiden hjemme eller hos kjæresten sin, Mathilde. Personligheten til Qawi avhenger veldig av hvilken situasjon eller sted han befinner seg. Når Qawi er hjemme har han et trist ansiktsuttrykk, selvsikkerheten hans er dårligere enn når han er ute. Når Qawi er ute er personligheten og væremåten hans helt motsatt. Hos kjæresten er han mer livlig og har en rakere holdning. Han er glad og prater med stor selvsikkerhet.

Utseende: Qawi har svart hår og har utenlandsk opprinnelse, dette samsvarer også med kulturen hans. Han er ikke spesiellt høy og går for det meste med lutende rygg. Skuespilleren må være istand til å endre på kroppsspråket sitt avhengig av hvor han befinner seg og samtidig ha kontroll på følelsene sine. Skuespilleren må også forstå karakterutviklingen til Qawi gjennom filmen. Klærne til Qawi er fine og han ser ut som at han tar vare på seg selv.

Azfer:
 Er i slutten av 40-årene. Personligheten hans bærer preg av det livet han hadde før han kom til Norge. Han har sterke kulturelle verdier og et ganske firkantet syn på livet. Han er opptatt av at sønnen skal ha et bedre liv enn den oppveksten han selv hadde. Azfer jobber i en butikk som han eier og jobben sliter på han. Azfer har en sliten holdningen og forholdet til sønnen synes på karakteren.

Utseende: Azfer er høyere og kraftigere enn sønnen og har et aggressivt ansiktsuttrykk. Han er en stille type, men skriker når han og Qawi krangler. Klærne til Azfer er gamle og han bryr seg ikke mye om utseendet sitt. Skuespilleren må kunne klare å spille en mann som er emosjonelt vanskelig, men også sårbar under kranglene med Qawi. Sluttscenen er mest utfordrende. Azfer ligger på gulvet og tryggler sønnen sin om å bli.

Opprinnelsen til både Azfer og Qawi kan være innenfor midtøsten og Asia.

Mathilde: 
Mathilde er kjæresten til Qawi. Hon har bein i nesa og er ikke redd for å si det hun mener. Hun har vanskligheter med å forstå situasjonen Qawi befinner seg i og mener at han burde stå opp for seg selv. Mathilde er veldig opptatt av at Qawi selv skal velge det liv han vil leve. Mathilde bor alene på en hybel i sentrum.

Utseende: Mathilde er brunette (Stort + om hun har tatovering og blå øyne, men det er ikke et krav). Hun er en sterk og lojal person. Hun har livserfaring. Hun har relativt kort hår.

Rådgiver (Reidar):
Reidar er i 50 åra. Reidar verdsetter Qawis talent, men hater bortkastet talent og er derfor opptatt av at Qawi skal gjøre det bra på skolen.

Utseende: Reidar er vis og sympatisk. Blikket er bestemt men ømt. Han er gammel og har lignende kroppsbyggning som Azfer og har en kraftig i stemme.

Qawi’s Venner:
Fredrik & Johan (20 åra). De kan være av utenlandske og etnisk norske gutter.

 

 

MVH:

Paul T. Vatne (Produsent)
Tlf: 48258414
tobiasvatne@gmail.com

Shehzad Ahmad Zahid (Regi)
Tlf: 98437457
shehzadzahid@hotmail.com


Møllerparken 4
0459 Oslo