Søk i Aktiv i Oslo

Zumba

Zumba

Zumba er danseinspirert trening til musikk fra hele verden.
Foto: Ole Haug, Aktiv I Oslo.no

Zumba – bli med på festen

Klokken er ni om morgenen, og ute er det kaldt og vått. Inne på Rockefeller derimot, svinger nærmere 50 damer – og tre menn – hoftene til hete latinamerikanske rytmer.Med slagordet ”dropp treningen, bli med på festen”, inntar Zumba Skandinavia for første gang.

Puma Women Convention fant sted på Rockefeller og Krønsj helgen 10.-11. januar. Her samlet spreke damer seg for en helg fylt av trening og moro. Fra morgen til kveld sto forskjellige treningsformer som yoga, afrikansk dans, New Age Step og stretching, samt foredrag om trening og helse på programmet.

Mer enn bare trening

En av helgens mest spennende treningsøkter var Zumba fra USA. Instruktør Eliza Stone får stive, kalde nordmenn i alle aldre til å riste løs til salsa- og merenguerytmer i høyt tempo. Volumet står på full guffe, og bassen dundrer. Hoftevrikkende og smilende får Eliza Stone fort med seg deltagerne på denne festen av en treningsøkt. Du får brukt hele kroppen, og i tillegg er det gøy!

Hva er Zumba?

Treningsformen Zumba oppstod midt på 1990-tallet da kjendistreneren ”Beto” Perez skulle ha en aerobicklasse i sitt hjemland Colombia. Ved et uhell hadde han glemt treningsmusikken sin hjemme, og ble nødt til å ta i bruk det første og beste han fant i bilen sin: Latinamerikansk popmusikk.Det ble en så stor suksess at elevene hans ba ham om å fortsette, og i 1999 tok han konseptet med seg til USA. I dag jobber over 25 000 instruktører i over 40 land, og de har solgt over 3 millioner DVD-er.

– Det finnes forskjellige typer trening. Vi har Zumba Basic 1 som består av fire forskjellige rytmer: merengue, salsa, cumbia og reggaeton. I Basic legger vi også til samba, flamenco, magedans og tango. I tillegg har vi programmer for styrke, kondisjon, basseng og en egen klasse for barn, forteller markedsansvarlig Dayana Muzinek

[gallery order=”DESC” orderby=”ID”]

 

Zumba i Norge

Norge er det første av de skandinaviske landene som vil få sertifiserte Zumba-instruktører. På Puma Women Convention fikk vi en smakebit, og allerede 7.-8. februar vil det være en Workshop på Bårdar dansesenter.

– På workshopen håper vi på å få utdannet et sted mellom 30 og 50 instruktører, og deretter kan treningssentrene rundt om i landet starte med klasser, sier Dayana.

Dropp treningen – bli med på festen

At Zumba blir beskrevet som verdens største fitness-party er ikke uten grunn. En undersøkelse som ble gjort nylig viste at hovedgrunnen til at folk valgte Zumba var at det var morsomt, og at helsegevinsten var et resultat, ikke motivet for å trene. Mange sliter med motivasjon og å holde ut med trening i lengre perioder, men i følge Zumba er dette rett og slett så gøy at man får lyst til å fortsette.

Skal man dømme etter suksessen de to første klassene Zumba hadde i Norge på Puma Women Convention, er det lett å tro på. Med eksotiske bevegelser til glad partymusikk var det lett å la seg rive med. Her spilles det lufttrompet og –fiolin, og ben sparkes så høyt som mulig i en forrykende can-can.

Passer for alle

Selv om Zumba er dansebasert er det lett å følge med på trinnene. Der aerobic og andre mer tradisjonelle treningsformer er bygget opp etter puls og takt, baserer Zumba seg i stedet på formen i musikken. Refreng har én type bevegelser, mens vers har en annen. På denne måten slipper man å telle og bruke energi på å konsentrere seg, og kan i stedet kose seg med bevegelsene og ha mer krefter til å gi alt.

Hvordan trene Zumba

Om ikke lenge vil Zumba komme til treningssentre i hele Norge, men hvis du er interessert i å prøve det ut allerede nå, er det mulig å gå inn på www.zumba.com og bestille CD-er og DVD-er. Få på deg treningstøyet og gjør deg klar til en økt utenom det vanlige.