Søk i Aktiv i Oslo

Yoghurtkake

Deilig yoghurtkake med daim og friske bærYoghurtkake med daimkuler og ferskpresset solbærsaus

  • Seks plater gelatin
  • 250 gram mandler
  • Fem eggehviter
  • 100 gram sukker
  • Fem desiliter kremfløte
  • To begre yoghurt naturell
  • 450 gram melis
  • To spiseskjeer daimkuler

Kakebunn

  1. Kvern uskoldete mandler.
  2. Pisk eggehvitene helt stive.
  3. Bland mandler, eggehviter og 250 gram melis.
  4. Stek bunnen i en smurt 26 cm stor springform i 10 minutter på 180 grader.

Gelatin

  1. Fyll en stor bolle med vann.
  2. La gelatinplatene bløte seg i vannet i ti minutter.
  3. Press alt vannet ut av platene.
  4. Ha platene i en kjele på svak varme.
  5. Rør til det blir flytende.

Yoghurtfromasj

  1. Sukkeret brunes i en kjele.
  2. Spe på med to desiliter kremfløte litt etter litt og rør godt. Ta kjelen av plata.
  3. Pisk yoghurten inn i blandingen sammen med 200 gram melis, tre desiliter stivpisket kremfløte og gelatin.
  4. Hell massen oppå den avkjølte kakebunnen.
  5. La kaka stå kjølig i minst en time, og pynt etter eget hode, f.eks. med daimkuler.

Solbærsaus

  • 200 gram ferske solbær eller tint frysevare
  • 50 gram sukker
  • En halv desiliter vann
  1. Kok opp alle ingrediensene.
  2. Bruk stavmikseren i kjelen.
  3. Sil sausen før servering.

Kaka kan deles i 16 stykker.