Yoghurtkake
Yoghurtkake med daimkuler og ferskpresset solbærsaus
- Seks plater gelatin
- 250 gram mandler
- Fem eggehviter
- 100 gram sukker
- Fem desiliter kremfløte
- To begre yoghurt naturell
- 450 gram melis
- To spiseskjeer daimkuler
Kakebunn
- Kvern uskoldete mandler.
- Pisk eggehvitene helt stive.
- Bland mandler, eggehviter og 250 gram melis.
- Stek bunnen i en smurt 26 cm stor springform i 10 minutter på 180 grader.
Gelatin
- Fyll en stor bolle med vann.
- La gelatinplatene bløte seg i vannet i ti minutter.
- Press alt vannet ut av platene.
- Ha platene i en kjele på svak varme.
- Rør til det blir flytende.
Yoghurtfromasj
- Sukkeret brunes i en kjele.
- Spe på med to desiliter kremfløte litt etter litt og rør godt. Ta kjelen av plata.
- Pisk yoghurten inn i blandingen sammen med 200 gram melis, tre desiliter stivpisket kremfløte og gelatin.
- Hell massen oppå den avkjølte kakebunnen.
- La kaka stå kjølig i minst en time, og pynt etter eget hode, f.eks. med daimkuler.
Solbærsaus
- 200 gram ferske solbær eller tint frysevare
- 50 gram sukker
- En halv desiliter vann
- Kok opp alle ingrediensene.
- Bruk stavmikseren i kjelen.
- Sil sausen før servering.
Kaka kan deles i 16 stykker.