Søk i Aktiv i Oslo

Vibrasjonstrening

Vibrasjoner og romfartsteknologi setter sakene i sving

Vibrasjoner får sving på bikinikroppen, sier Samaya Behrens entusiastisk i stillerommet hos Resonance. Resonance i Sørkedalsveien er et treningssenter som skiller seg ut. Det er mer enn et senter for trening, Resonance kaller seg et overskuddssenter.

Samaya Behrens tok en prat med oss!Det er så mye vi skal rekke i dagens samfunn, når klokken tikker og går mot deadlines og stresset øker er det vanskelig å leve sunt. Treningssenteret blir ofte bare enda en plikt som vi må stresse for å rekke. Trener vi ikke får vi dårlig samvittighet. Vi er ute etter å få en god livskvalitet samtidig som vi er slaver av klokken og avtaleboken.

– Folk i dagens samfunn ønsker å få mye ut av livet. De er ambisiøse når det gjelder både karriere og fritid. Samtidig vil folk ta vare på helsen og de vil se bra ut. Sånn er jeg og mange med meg. Jeg savnet et senter som passet for meg og folk som meg som vil mye sier Samaya.

Resonance er et svar på det moderne menneskets ønske om å leve sunt så raskt som mulig. Senteret har som mål å innarbeide en bevissthetsendring hos sine medlemmer og det legges vekt på trening av både kropp, sinn og sanser. De beste tilbudene er samlet under ett tak og på denne måten kan medlemmene spare tid.

Resonance ivaretar hele mennesket

Helse er mer enn fysisk helse, mental helse, glede, inspirasjon og balanse er også svært viktig. Vi prøver å ivareta hele mennesket.

Resonance skreddersyr pakkeløsinger med forskjellige treningsformer og tilbud som skal hjelpe folk med alt fra vektreduksjon og stressmestring til endring av dårlige vaner.

Gode vibrasjoner sikrer bikiniform og humøret Vibrasjon relax

Når det gjelder det å komme i bikiniform er vibrasjonstrening et nøkkelord. Treingsformen kalles for VibeExcel. Jeg har virkelig gledet meg til å prøve. En treningstime med VibeExcel tar bare 20 minutter og på den tiden får du trent alle musklene, strukket dem ut og du får til og med massasje. Når du trenger VibeExcel gjør du forskjellige statiske øvelser på en vibrerende plate.

Vibrasjonsplatene har flere hastigheter, jeg trener med 40 hertz eller 40 vibrasjoner per sekund. Det er faktisk ordentlig gøy. Jeg gjør styrkeøvelser som knebøy med utfall, mageøvelser, push-ups og så videre. På null komma niks er hele kroppen gjennomtrent. Vibrasjonsplatene brukes også til uttøyning og massasje. Begge deler kjennes veldig behagelig. På slutten fikk både jeg og fotografen prøve vibrasjoner på 60 hertz, det ristet skikkelig og minnet meg om å være inne i en tørketrommel (ikke at jeg har vært det.)

Ikke nok med at jeg kjenner meg gjennomtrent på 20 minutter, jeg er også avslappet men full av energi og ikke minst i veldig godt humør.

I løpet av 45 sekunder kjentes det ut som man hadde tatt 50 situps.Romfartsteknologi til folket

VibeExcel har lenge blitt benyttet for å trene opp astronauter som skal ut i ekstreme forhold i verdensrommet.  Teknologien kommer altså fra romfartsindustrien. Vibrasjonstrening blir også hyppig benyttet innen toppidretten og innen idrettsmedisin. Teknologien er egentlig enkel og genial, når du utfører øvelser på en plate som vibrerer for eksempel 40 ganger i sekundet, stimuleres musklene til å trekke seg sammen med en enorm hastighet. Det er lett å få trent absolutt hele kroppen og en runde med vibrasjonstrening stimulerer så godt som 100 prosent av musklene, mens en vanlig treningsøkt normalt bare stimulerer 40 prosent.

Rundt i lokalene til Resonace finner man små visdomsord.Vibrasjonstrening er ikke slitsomt og det gjør ikke vondt slik som mye annen hard trening gjør. Vibrasjonene er sunne for de fleste av kroppens funksjoner. Blant annet stimuleres lymfesystemet, blodsirkulasjonen øker, og stive muskler og sener løses opp. Vibrasjonstrening fører faktisk også til økt cellefornyelse og økt bentetthet. Vibrasjonen øker dessuten fettforbrenningen

Noe av det beste med vibrasjonstrening er at den ikke er belastende og vibrasjonsplatene kan brukes av alle, både unge og gamle, idrettutøvere og mosjonister. Treningsformen benyttes mye til rehabilitering og har derfor fått medisinsk godkjenning.
VibeExcel brukes av mange leger og fysioterapeuter verden over.

Cellulittprogram hos Resonance Vibrasjonstrening

I og med at vibrasjonstrening stimulerer lymfesystemet og blodsirkulasjonen så godt er treningsformen også effektiv behandling mot cellulitter.

Resonance er det største vibrasjonstreningssenteret i Europa og distributør av VibeExcel i Oslo, forteller Samaya

Resonance har selvfølgelig er komplett program for å bli kvitt cellulitter.

Programmet går over seks uker og gir svært gode resultater. Det består av vibrasjonstrening to ganger i uken, urteprodukter, alger, avgiftingskrem, peeling og cellulittkrem. Dessuten inngår infrarød sauna

Infrarød sauna?
Infrarød sauna brukes også i romfartsindustrien. Teknologien benyttes av astronauter når de er i rommet. Dette har gjort at astronautene kan oppholde seg i rommet betydelig lengre enn de kunne før. Infrarød sauna holder musklene i gang i vektløs tilstand, de infrarøde strålene trenger nemlig fire og en halv centimeter inn i musklene. Astronautene bruker infrarød varme for å fart i blodomløpet og som en form for trening.  I en infrarød sauna svetter du to tre ganger mer enn i en vanlig badstue og du forbrenner like mye fett som du gjør ved å jogge i en time. Den infrarød saunaen renser også porene og er svært effektiv på cellulitter.

Jeg anbefaler også flytetank og detoxbehandlinger til folk som vil arbeide med cellulitter.

VibrasjonstankFlytetanker, detox og 20 ulike behandlinger

Resonance tilbyr 20 forskjellige behandlinger og mange treningsformer, som Rope Yoga, Ashtanga Yoga, T’ai Chi, dans og Gyrotonic. De forskjellige behandlingene og treningsformene har ulike fordeler og virkninger og du kan lese om dem på nettsidene til Resonance.

Flytetanker er noen slags store badekar med lokk, vannet er så salt at du flyter perfekt i tanken. Vannet holder kroppstemperatur, slik at du ikke kjenner det. Det samme gjør luften over deg. Inni tanken er det mørkt og stille og du kjenner ingen trykk noen steder og får en total avslapning og føler at du svever.

Flytetanken er veldig avgiftende fordi kroppen hviler helt, det er et fantastisk sted for avslapping og du får massevis av energi, forteller Samaya.

Jeg har kjempelyst til å teste både flytetanken og den infrarøde saunaen, men uansett hvor behagelig det er på Resonance så kaller verden utenfor på Vincent og meg. Vi kaster et lengselsfullt blikk på flytetanken og lover oss selv at vi skal komme tilbake ganske snart.