Søk i Aktiv i Oslo

Velg riktig fisk

Velg riktig fisk

Velg riktig fisk

Den skal være fast i fisken

Fisk er ikke alltid like lett å velge for urbane speidere. Denne slimete skapningen får man aldri helt taket på. Men med noen enkle triks fra vår kokk ser du lettere om råvarene er ferske.

Geir bøyer seg over fisken og lukter. Han tar et godt grep rundt fiskenakken:

Den skal være fast, derav uttrykket fast i fisken. Skinnet skal glinse og øynene skal være blanke. Akkurat som en halvdrita nordmann.

Gjellene skal ha en frisk rød farge – med unntak av gjellene hos makrell og sild, som er mørkebrune. Husk at fisken skal ha en klar farge. Hvit fisk betyr ikke grå. Rød betyr ikke orange. Tunfisken kan ofte være gråbrun når den ikke er fersk. De andre fiskene blir gjerne også litt gråaktige hvis de ikke er ferske.

Lukten avslører som regel en gammel fangst. Fisken skal lukte friskt. Når du presser fingeren mot skinnet, skal trykkpunktet på fisken straks forsvinne. En ørliten antydning til kloakklukt, så er det bare å forlate butikken.