Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Tips til Valentines Day

Publisert: 09.02.2012 19:38 , av Silje R. Kampesæter

Tips til Valetines Day - Hjertelys. Foto: Silje R. Kampesæter

Tips til Valentine’s day – Romantikk i Oslo

Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Tradisjonen med valentinfeiring har ikke vært like sterk i Skandinavia, som i USA og England, men de siste årene har også nordmennene hevet seg på bølgen.

Opphavet til Valentines Day

Valentinsdagen har blitt feiret i England helt siden 1600-tallet. Engelskmennene hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet, og senere steinet til døde i år 273 e.Kr. av den romerske keiseren Claudius II, fordi han ikke henga seg til kristendommen. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære, Julia, og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.

Argumentene mot denne dagen er mange, og som andre merkedager er det høytid for shopping og pengebruk. Men selv om man er motstander av denne materialistiske kjøpetrenden, betyr det ikke at man trenger å være motstander av dagens budskap – kjærlighet og romantikk. Alternativene er mange, men her er et lite knippe av ting man kan ta med sin utkårede på Valentine’s Day.

For de snobbete:

Vinsmaking i marka

Tips til Valentines Day: Rødvinsmaking på Lysebu Hotell. Foto: Rik Ruff / Flickr
Foto: Rik Ruff / Flickr

På Lysebu Hotell, ved inngangen til Nordmarka, kan du bestille vinsmaking omringet av vakker natur. Du kan velge mellom avkom fra franskmenn eller italienere og mye mer. Kanskje dere også ønsker å spasere en tur, spise litt i restauranten eller til og med ta inn på hotellet for natten?

”Vinkjelleren, som tidligere var en gammel brønn, ble bygget om og har nå perfekte lagringsforhold for årgangsviner. Her lagres 5500-6000 kvalitetsviner – hovedsaklig fra Europa. Vinkjelleren er tilknyttet en vinstue i intim underjordisk atmosfære hvor vi tilbyr diverse vinsmakinger.”

Pris: fra 490,-


Champagnesmaking på Gamle Logen

Tips til Valentines Day: Champagnesmaking på Gamle Logen. Foto: Gamle Logen
Foto: Gamle Logen

Har du ikke lyst til å reise helt ut til Lysebu, kan du bare melde deg på champagnesmaking i nærheten av Akershus festning i stedet. I de historiefylte lokalene til Gamle Logen får du smake på syv forskjellige flasker med sprudlende gull, samtidig som champagneprodusent Philippe Rivet geleider deg gjennom det hele.

Pris: 495,-

Tidspunkt: 18:00 – 20:30

For klisje-elskerne:

Restaurantbesøk

Tips til Valentines day: Inngangspartiet til Restaurant Yaya's Majorstuen. Foto: Silje R. Kampesæter Tips til Valentines day: Restaurant Yaya's Majorstuen. Foto: Silje R. Kampesæter

Tips til Valentines day:Restaurant Yaya's Majorstuen. Foto: Silje R. Kampesæter Tips til Valentines day:Restaurant Yaya's Majorstuen. Foto: Silje R. Kampesæter

Restaurant er skikkelig date-materiale, og hva er vel mer romantisk enn å sitte sammen i en liksom-bungalow i liksom-Thailand og spise ekte fargerik thai-mat? Ok, så er det å være i Thailand hakket mer romantisk, men dersom man har et budsjett er Yaya’s noe av det nærmeste man kommer. Romantiske, eksotiske omgivelser med dempet belysning og hyggelig betjening. Gründerne fant inspirasjon i Thailand for mange år siden, og åpnet den første av tre restauranter i 2003.

For de spreke:

Tur til Kobberhaugshytta

Tips til Valentines day: Skitur i marka. Foto: cbiong / Flickr
Foto: cbiong / Flickr

Er du litt mindre opptatt av disse valentinesgreiene, men ønsker å finne på noe sammen med partneren likevel? Hva med å pakke ryggsekken og ta turen til Kobberhaughytta på Valentines Day? Når dere kommer frem kan dere bestille mat, overnatting eller kanskje bare ta et glass med noe godt i, foran peisen. Frisk luft og vakker natur, og mulighetene for å komme seg dit er flere.

Med buss/bil til Maridalen. Derfra ca 8,5 km til hytta. De første 7 på grusveg, resten sti. Stier eller skiløype er også mulig.

Med bane/bil til Frognerseteren. Derfra ca 9 km til hytta. De første 7 på grusveg, resten sti. Stier eller skiløype er også mulig

For vennegjengen:

Sjokoladesmaking

Tips til Valentines day: Sjokoladesmaking. Foto: Ane Charlotte Spilde
Foto: Ane Charlotte Spilde

Er dere flere enn ti stykker kan dere alltids bestille et privat sjokoladesmakingskurs. Kurset inkluderer både teori og praksis, slik at du sitter igjen med mer enn bare en god smak i ganen. Sjokoladesmaking.no tar seg av alle de praktiske detaljene i forbindelse med en smaking, lokaler, teknisk utstyr og drikke til deltakere

Varighet: 1-2 timer for en introduksjonssmaking
Deltakere: Minst 10 og inntil 32 personer per gruppe
Kostnad: Grunnpris kr 390,- per deltaker
Dette inkluderer: Et sjokoladeforedrag med smaksprøver og et gratis guidehefte om sjokoladesmaking til alle deltakerne!