Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Denne fisken som en gang var kokkens drøm, har utviklet seg til å bli havets pølse. Fisken er stappet full av medikamenter fra alle de børsnoterte selskapene. Smaken har tapt seg og den er slappere i kjøttet. Velkommen til oppdrettsnæringen.
100 gram skinn- og benfri laks
50 gram salt
Fem gram sukkerLake
Tolv spiseskjeer vann
Åtte spiseskjeer hvitvinseddik
Seks spiseskjeer sukker
Et laurbærblad
En teskje sennepsfrø
En teskje hel hvit pepper
En teskje salt
Laken gis et kort oppkok.
Smak til med eddik og sukker. Blandingen skal være syrlig, men søt.
Gni laksen inn med salt og sukker, og la den ligge i ca. to timer. Vask den godt og skjær den i pene firkanter. Legg firkantene i laken i minst ett døgn før servering.
Anrett laksen på en seng av ekebladsalat eller en annen type salat, og garner med rød løk og rømme. Server gjerne mørkt brød ved siden av.