Struts
Struts – en hoppende glad fugl
Den løper og hopper, men tar aldri av. Strutsen har fått landingstillatelse på norske tallerkener det siste året.
- 400 gram strutsefilet
- En stangselleri
- 50 gram aromasopp
- En nepe
- 50 gram grønne bønner
- En halv løk
- En og halv desiliter brun kraft
- 100 gram bringebær
- Tre estragonblader
- En dæsj rødvin
- Salt og pepper
Kjøkkenet anbefaler Hasselback-poteter til fuglen.
- Brun strutsefileten i stekepanne. Stek den videre i ovnen i ti minutter på 200 grader.
- Del opp grønnsakene og fres dem i pannen til de er møre.
- Kok opp kraften med rødvin og bringebær. Kjør stavmikseren i sausen.
- Skjær fileten i tynne skiver og legg skivene oppå grønnsakene.
- Sil sausen og hell den rundt grønnsakene.
Tørst anbefaler en lett rødvin, for eksempel Barbera d’Alba.