Søk i Aktiv i Oslo

Struts

Struts og bringebærStruts – en hoppende glad fugl

Den løper og hopper, men tar aldri av. Strutsen har fått landingstillatelse på norske tallerkener det siste året.

  • 400 gram strutsefilet
  • En stangselleri
  • 50 gram aromasopp
  • En nepe
  • 50 gram grønne bønner
  • En halv løk
  • En og halv desiliter brun kraft
  • 100 gram bringebær
  • Tre estragonblader
  • En dæsj rødvin
  • Salt og pepper

Kjøkkenet anbefaler Hasselback-poteter til fuglen.

  1. Brun strutsefileten i stekepanne. Stek den videre i ovnen i ti minutter på 200 grader.
  2. Del opp grønnsakene og fres dem i pannen til de er møre.
  3. Kok opp kraften med rødvin og bringebær. Kjør stavmikseren i sausen.
  4. Skjær fileten i tynne skiver og legg skivene oppå grønnsakene.
  5. Sil sausen og hell den rundt grønnsakene.

Tørst anbefaler en lett rødvin, for eksempel Barbera d’Alba.