Søk i Aktiv i Oslo

Soria Moria

Dessert på Soria Moria restaurant.

Dessert på Soria Moria restaurant.
Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser

Sult åpner bar og bistro i de tradisjonsrike restaurantlokalene

Daglig leder i Sult AS Tommy Gilen, kjøkkensjef på Soria Moria Restaurant Björn Star og markedssjef for Sult Bernt Bucher-Johannessen utenfor Soria Moria hvor Sult nå åpner sin nyeste restaurant.30. april måtte Soria Moria Restaurant og Spisesal kaste inn håndkleet og skru av platene. Nå overtar Sult lokalene og åpner bistro med norsk husmannskost og velutstyrt bar.

Soria Moria huser et flott restaurantlokale. Det er høyt under taket og de gigantiske vinduene strekker seg helt opp. Sult har brukt sommeren på å pusse opp lokalet. Fredag 25. september åpner døren på Soria Morias venstre side for Oslos befolkning igjen.

Oslos flotteste uteservering i 2010

Glem Ekebergrestauranten! Det er her Oslos fineste uteservering har vært før og skal være.

Bernt Bucher-Johannessen viser et bilde av den gamle uteserveringen på Soria Moria. Selv i gråtoner fremstår den som en oase. Skal man tro hva man ser, så kan det godt være at Bernt har rett i sin uttalelse.

Spennende team med mange sjefer

Elisabeth Knutsen er ny restaurantsjef og Björn Star er kjøkkensjef. Begge har solid erfaring fra restaurantbransjen. Med på teamet også Sult sin første daglige leder som var med på å etablere Sult som et kvalitetssted da de åpnet på Grünerløkka i 1997. I tillegg satser Sult på en velutstyrt bar med egen barsjef og spennende drinker.

Norsk husmannskost og gryter

Gryte med mye kjøtt; Norsk langsom husmannskost står på menyen på Sults nyeste restaurantkonsept

Teamet serverer middag syv dager i uken fra klokken 15 og lunsj i helgene. Det blir mye langsom norsk husmannskost på menyen, hyggelig servert i små og store gryter på bordene. Noe ved dette minner om kosen ved søndagsmiddagen hos mor og er absolutt ikke å forakte. Også dessertkartet skal representere norsk tradisjonsrik mat.

Selskapslokaler

Den gamle spisesalen er stor og rommer hele tre selskapslokaler. Grekeren, oppkalt etter en gresk restaurant som hadde tilholdssted her i gamle dager, passer flott til bryllup, konfirmasjon, dåp og lignende. I Store salen er det plass til 120-180 mennesker, her er det dansegulv, scene og to barer. Lille salen gir mulighet for middag i uforstyrret atmosfære for opp til 40 personer.
Les mer om Soria Moria Bar & Bistro >>