Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Slik lager du hjemmelaget dildo

Publisert: 31.10.2011 14:18 , av Idun Regine Osnes

Lag din egen dildo - en morsom aktivitet på utdrikningslag
Dildolaging – en festlig aktivitet for jentefesten eller utdrikningslaget.
Foto: Leif Riksheim, Aktiv i Oslo.no. (CC-lisens | Flere størrelser)

Slik lager du hjemmelaget dildo

En festlig aktivitet for jentefesten eller utdrikningslaget

På Oslo Queer festivals workshop lærte mange å lage sin egen dildo. Det er ikke så vanskelig, og dette er noe du også kan gjøre hjemme, uten alt for mange anstrengelser på forhånd. 

Fordelene er mange! Du kan få formen akkurat slik du vil ha den, så stor eller liten du vil, så skeiv eller rett eller bulkete eller glatt som du foretrekker. I tillegg er det sikkert noen som synes det er en smule pinlig å kjøpe dildo over disk, da er dette et mer diskré alternativ. Dette er også noe man kan gjøre sammen med andre, og vil garantert skape mye latter og humor for eksempel på utdrikningslag. Og alt du trenger er  noen få ting du kan få kjøpt på butikken. Leire finner du i hobbybutikker som for eksempel Panduro, og dette trenger du til å lage formen på dildoen. Deretter kan du ta en tur på Clas Ohlson for å kjøpe silikon, gipspulver, ståltråd og tynne plastikkplater.

Dildolagingen foregår i 5 steg.

Steg 1 – Lag ønsket form

Steg 1 i dildolaging: Lag den formen du ønskerDet første du må gjøre er å lage en form av leire. Bruk plast som underlag om du ikke vil grise til bordet, eller man kan bruke søppelsekker som duk. Det som er viktig å tenke på når man lager formen, og som man fort vil merke, er at tyngdekraften spiller inn her også. Om du vil ha en lang og tynn form på dildoen bør du nok hjelpe litt til med å holde den oppe. Om du vil bruke dildoen med strap-on, må du også huske å lage en «base» nederst. Det aller viktigste er at hele formen er glatt, og helt uten hull, selv bittesmå. Dildoen din vil nemlig være en avstøpning av denne, så vær perfeksjonist.

Steg 2 – Plastbiter

Lag din egen dildo steg 2: Stikk plastbiter inn i formenNår du er ferdig med formen, skal du ta i bruk plastplatene. Klipp dem i små biter, og putt dem litt inn i leiren – bare slik at de sitter – hele veien rundt. Disse skal på for at det skal være lettere å fjerne gipsen man putter på i steg 3. Mellom steg 2 og steg 3 bør man vente i ca tjue minutter, slik at leiren får tørket litt. I mellomtiden kan man for eksempel begynne å mikse gipspulveret til vann, men ikke begynn med dette med en gang, da den størkner veldig fort.

Steg 3 – Drukne leiredildoen i gips til den ser ut som en snøhaug

Nå skal du ta i bruk gipsen du har laget. Klæsj på, og dekk til hele leireformen. Det er lurt å begynne nederst og jobbe seg oppover, i og med at tyngdekraft igjen blir et problem. Om du putter alt på fra toppen og ned vil antageligvis dildoen skifte litt på formen sin. Dette er klissete arbeid, og gipsen er ofte ganske rennende. Dekk hele formen, vent en liten stund til det begynner å tørke litt, før du klæsjer på med et nytt lag. Gjenta dette til du sitter med noe som minner om en snøhaug foran deg. Nok en gang er det kjempeviktig å unngå hull, pass på at det er tett med gips, også helt inntil plastbitene. Nok en liten pause, og denne gangen skal du vente helt til gipsen er tørr. Den beste måten å finne ut om den er tørr på, er å kjenne på undersiden om gipsen er tørr i midten der. Det tar ca 20-30 minutter.

Lag din egen dildo steg 3: Hell gips over leireformen Lag din egen dildo steg 3: Hell gips over leirformen til den ser ut som en snøhaug

Steg 4 – Knekk, rens og skyll

Gipsen er tørr, og det er på tide å knekke fra hverandre formen. Nå kommer plastplatene til nytte, grav deg frem inni gipsen til du finner en plastplate, da vet du hvor formen skal deles, og bruk plasten til å knekke gipsen fra hverandre. Litt graving og lirking er alt som skal til, før du sitter igjen med to halve former. Disse må renses for leire (den trenger vi ikke mer), og må skylles og vaskes godt. Nå har du formen som skal fylles med silikon, men først må den tørke etter vasken, men det tar ikke så lang tid.

Lag din egen dildo steg 4: Dra ut plastbitene og knekk gipsformen i to Lag din egen dildo steg 4: Knekk gipsen i to og rens ut leiren

Steg 5 – Fyll med silikon og snurp igjen

Nå er det på tide å forme det som skal bli selve dildoen. Fyll silikon først i den ene halvdelen, og deretter i den andre. Pass på at det er tett i tett, slik at det ikke blir noen luftbobler. Begynn øverst og jobb deg ned mot «basen». Det lønner seg å stikke tuppen på silikontuben inn i den silikonen som allerede er der, på den måten unngår du luftbobler. Formene skal ikke være for fulle, men det skal være litt over kanten på begge halvdeler. Så klemmer du delene sammen, pass på at de sitter riktig slik at den blir fin i kantene. Surr ståltråd rundt formen så holder den. Vent i noen dager til silikonen har stivnet, og voila!

Lag din egen dildo steg 5: Fyll formen med silikon og fest de to delene sammen med ståltråd Lag din egen dildo steg 5: Fyll gipsformen med silikon og fest de to delene sammen med stålstråd

Du har nå laget din egen dildo, gratulerer!

Se flere bilder på Flickr >>