Søk i Aktiv i Oslo

Skytebanebesøk

Lise traff blink!Noen spennende timer i kruttrøyken

Fingeren på avtrekker og pang! Stikkflammen står og de tomme hylsene farer gjennom luften. Under Stensparken finnes noe ikke mange kjenner til. Vi er langt inne i fjellet, i et bomberom med kraftige dører og hvitkalkede vegger. 12 representanter fra Aktiv i Oslo er invitert til en av våre samarbeidspartnere. Vi er på besøk hos Pistolbanen og Oslo Skytterklubb i Pilestredet 86.

Utstyrt med skytebriller og hørselsvern blir vi nøye guidet igjennom hvordan vi skal holde i en pistol kontra en revolver, hvordan vi skal forholde oss på standplass og hva vi absolutt IKKE skal gjøre. Nervene begynner å vise seg hos enkelte på dette tidspunkt. Kommer vi til å huske alt som blir sagt? Tom Solberg og Glenn Solberg er våre instruktører for kvelden og vi skjønner heldigvis fort at vi er i svært trygge hender.

Dette er hva du finner under Stensparken!Magnum 44 og 9 millimeter

På standplass ligger et lekkert utvalg av pistoler, alt fra sølvglinsende kaliber 44 Magnum og kaliber P357 Magnum som var to ganske heftige revolvere, til pistoler av kaliber 45 ACP, en 9 millimeter og det som lett ironisk ble kalt “stiftepistol”, en liten kalilber 22. Vi er klare til å bevise hva vi kan, og tidligere erfaring fra Finnskogen med svært treffsikker rifleskyting har gjort selvtilliten ganske høy hos enkelte av oss. Fem og fem går vi frem til standplass. Tom roper ut ordre som vi så vidt kan høre gjennom hørselsvernet. –Fem skudd mot skivene, ILD! Skuddene smeller høyt gjennom lokalet.

Skikkelig action

Fem skudd mot skivene - ILD!Pang, pang, pang! En tom hylse treffer sidemann i hodet og hørselsvern tiltross, en 44 Magnum drønner så man kjenner det i magen selv flere meter unna. Stor overgang fra den lille ”stiftepistolen” som minner om en champagnekork i forhold. Fem skudd hver, pistol ned og to skritt tilbake. Tom og Glenn sjekker pistolene før vi kan gå frem til målskivene for å se om vi i det hele tatt hadde klart å treffe blink. Resultatet skal ikke nevnes her.

Ny pistol, ny ladning og nye muligheter. Vi gir oss ikke så lett og konkurranseinstinktet er tent. Røyken ligger etter hvert tett i lokalet og den skarpe lukten av krutt biter i nesen. Når vi går fra Pistolbanen er adrenalinet på topp og vi er svært fornøyde med kvelden tiltross for en kraftig nedgang i treffprosenten!

Fredrik og Øistein fyrer løs!Skyte mer?

For en litt annerledes sosial aften kan en pistolkveld anbefales på det varmeste. Pistolbanen AS selger firmaarrangementer til små og store grupper. Dersom kvelden skulle gi mersmak, er det mulig å melde seg på pistolkurs. Kursene går over to kvelder og etterpå er du en nesten ferdig utdannet pistolskytter. Under Stensparken holder Oslo Skyteklubb dessuten jevnlige treningskvelder for frelste revolvermenn og kvinner.