Sjokoladekake med ost og nøtter
Sjokoladekake med ost og nøtter
- En og en halv plate mørk kokesjokolade, ca. 190 gram
- To plater lys sjokolade, ca. 250 gram
- 250 gram Melange margarin
- Seks egg
- 450 gram sukker
- 200 gram mel
- To teskjeer bakepulver
- To bokser valnøtter
- Smelt all sjokoladen i margarinen.
- Pisk eggene og sukkeret til eggedosis.
- Bland melet forsiktig inn i eggedosisen.
- Grovhakk valnøttene og rør dem inn i blandingen.
- Bland inn smeltet sjokolade og margarin, og hold blandingen klar i en bolle mens du lager ostekremen.
Ostekrem
- 400 gram Philadelphia naturell ost.
- Tre egg
- 150 gram sukker
- Seks spiseskjeer smør
- Rør ost, egg og sukker til en glatt masse.
- Smelt smøret og bland i ostemassen.
Sett sammen sjokolademassen og ostekremen:
- Hell halvparten av sjokolademassen i en smurt langpanne.
- Hell ostemassen på toppen og smør den jevnt utover.
- Hell over resten av sjokolademassen og jevn ut overflaten.
- Stek kaka i 45-50 minutter på 180 grader hvis du har varmluftsovn. I en vanlig ovn kan temperaturen økes til 190-200 grader med samme antall minutter.
Melding: Kaka skal være litt bløt.