Siri Nilsen på Øyafestivalen

Publisert: 11.08.2012 03:33 , av Linnéa Haug

Siri Nilsen på ØyafestivalenSiri Nilsen på Øyafestivalen Foto: Ole Haug, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Et friskt pust fra Siri Nilsen

Siri Nilsen er et friskt pust i den norske musikkverdenen. Med sine underfundige tekster og sukkersøte stemme sang hun Øyafestivalens tredje dag inn. I løpet av den tre kvarter korte konserten gjorde hun det klart at hun er en artist vi vil høre mye til i årene som kommer.

[include filepath=»/inc/social-buttons.php»]

I motsetning til mange av de andre artistene på Øya er Siri Nilsen på ingen måte «ferdig». Hun har fortsatt noen sjarmerende skjønnhetsflekker, som at hun ikke helt vet hva hun skal si mellom låtene, og av og til virker hun nesten litt nervøs. På den annen side skinner det også igjennom at hun storkoser seg med opptredenen, og hun taklet bråket fra lydprøven til Nekromantheon, som dessverre ødela for starten av konserten, på en veldig god måte.

Siri Nilsen sjarmerte publikumÆrlighet varer lengst

Det er vel akkurat det som er det fine med den lille, søte sangeren. Hun er seg selv, og hun er ærlig i alt hun gjør. Det er noe naturlig og utilgjort ved hele henne enten hun synger eller snakker. Den samme åpenheten preger musikken hennes. Enkle, men overbevisende arrangementer og iørefallende melodier åpner for at vi som publikum kan vie tekstene hennes fullt fokus. Og tekst er noe Siri Nilsen virkelig kan. I en kommersialisert musikkverden der de aller fleste velger å synge på engelsk, kommer hun med sine livsbetraktninger på norsk. Hvis du tar deg tid til å lytte skikkelig, vil du kanskje komme til å se verden på en litt annen måte den neste timen.

At publikum koste seg i solen med den sarte, nesten jenteaktige stemmen til Nilsen i bakgrunnen var det liten tvil om. De så særlig ut til å sette pris på låtene «Stille vann», «Kort evighet» og «Hvor skal du gå?». Om et år eller to ser vi henne sikkert igjen med et enda større publikum, mer selvsikkerhet, men forhåpentligvis fortsatt som den ærlige, søte Siri Nilsen vi så på Øyafestivalen i dag.

Se flere bilder av Siri Nilsen her >>

Siri Nilsen

Siri Nilsen, født 1985 i Oslo, er en norsk sanger, musiker og låtskriver. Hun er datter av visesangeren Lillebjørn Nilsen.

Hun debuterte som sceneartist i 2007, og i 2008 vant hun Grappa debutantpris. I tillegg til å være soloartist har hun koret på på flere plater og opptrådt som gjestevokalist for Kråkesølv og Shaun Bartlett.

I anmeldelser har Siri Nilsen blitt sammenlignet med artister som Anja Garbarek, Ane Brun, Kate Bush og Joni Mitchell.

Album
2009 – Vi som ser i mørket
2011 – Alle snakker sant

Singler
Alle snakker sant
Brev
Jeg vet
Ta meg med
Hodet, hjertet eller magen

Nyttige nettsteder:

Siri Nilsens offisielle nettside
Siri Nilsen på Myspace
Siri Nilsen på Facebook
Siri Nilsen på Twitter

Se vår guide til Øyafestivalen 2012 >>

Gå rett til: