Sauser og dressinger
Publisert: 25.03.2008 14:54 , av Sult
Kalde sauser og dressinger
Har du god tid på en søndag, kan du putte disse enkle sausene på glass. Det gjør livet litt lettere resten av uken. På Sult gjør vi dette mandager, for da har vi stengt. Her er hurtigmikseren din beste venn.
Pesto
- En potte fersk basilikum
- Et fedd hvitløk
- En spiseskje pinjekjerner
- Seks spiseskjeer olivenolje
- Salt og pepper
Kjør alt i en hurtigmikser, og vips har du en nydelig pesto.
Soltørket tomatpesto
- Et lite glass soltørkede tomater, de som ligger i olje er best
- Et fedd hvitløk
- En spiseskje pinjekjerner
Bruk oljen som er i glasset. Dette er mer enn nok. Kjør alt i mikseren til tomatene er knust.
Vinagrette
- En spiseskje lys dijon-sennep
- To spiseskjeer eple-balsamico-eddik
- Seks spiseskjeer olivenolje
- Salt og pepper
Ha alt i en bolle og bruk stavmikser.
Aioli
- En eggeplomme
- Seks spiseskjeer soyaolje
- En teskje sennep
- Tre fedd hvitløk
- Legg eggeplommen i en bolle uten at den sprekker. Ha alt det andre over.
- Sett stavmikseren på eggeplommen og kjør på full guffe. Dette blir en tykk og fet aioli.
Chilisaus
- En boks Grimstad tomatpuré
- En boks flådde tomater
- Fire ferske chilier
- Salt og pepper
- Ta stilkene av chiliene og legg alt i en bolle.
- Kjør stavmikseren i nøyaktig 23 sekunder.