Søk i Aktiv i Oslo

Riskrem

Riskrem er en tradisjonell juledessert
Riskrem med rød saus. Foto: ~Merete@Flickr.com

Oppskrift på riskrem

Juledesserten riskrem er et must i mange familier. Ofte er det tradisjon å gjemme en mandel i riskremen eller julegrøten for å få en premie. Til riskrem hører det som rgel med rød saus. Oppskrift på riskrem og rød saus finner du her:

Riskrem

4-5 dl kremfløte
2-3 ss sukker
2 ts vaniljesukker
6-7 dl kald risengrynsgrøt
1 boks pærer
1 glass tyttebærsytetøy
100 g mandler

Visp kremfløten med sukker og vaniljesukker. Rør grøten godt opp og bland i 1/3 av kremen. Bland forsiktig i resten av kremen. Rør syltetøy opp med sukkersaus fra pæreboksen så får du passe saus. Server pærene, sausen og hakkede mandler.

Rød saus

5 dl saft
Knapt 1 ss potetmel
Litt kaldt vann

Kok opp saften og rør potetmelet ut i litt vann. Ta kjelen av platen og rør inn potetmelet i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen, kok raskt opp og avkjøl sausen.

Til riskrem er saus av jordbær eller bringebær godt.

Se også siden med julemat på Aktiv I Oslos juleguide >>

Juleribbe >>

Pinnekjøtt finner du her >>

Medisterkaker oppskrift her >>

Minst syv sorter til jul! Julekaker finner du oppskrift på her >>

Ribbe alá huskokken:
Se oppskriften på ribbe med rødkål og stekte epler her >>