Søk i Aktiv i Oslo

Rått hvalkjøtt

Rått hvalkjøtt med pære Rått hvalkjøtt

Denne retten krever lang tid å tilberede, men den er lett å lage. Hvalen må ligge i marinaden i et døgn.

  • 100 gram hval
  • To eggeplommer
  • En halv pære
  • To centimeter strimlet agurk
  • To teskjeer sesamolje
  • To fedd hvitløk
  • Fire spiseskjeer tørr hvitvin eller champagne
  • Salt og pepper
  • Sesamfrø
  1. Skjær kjøttet i strimler og legg det i en bolle.
  2. Fordel olje, presset hvitløk, vin og pepper over hvalen.
  3. Sett kjøttet med marinaden i ett døgn i kjøleskapet. Husk å røre jevnlig.
  4. Ta ut hvalkjøttet og legg det rett på tallerkenene. Legg strimlet pære og agurk på hver side.
  5. Legg en eggeplomme midt på kjøttet. Strø sesamfrø over.