Rått hvalkjøtt
Publisert: 25.08.2008 15:52 , av Sult
Rått hvalkjøtt med pære 
Denne retten krever lang tid å tilberede, men den er lett å lage. Hvalen må ligge i marinaden i et døgn.
- 100 gram hval
- To eggeplommer
- En halv pære
- To centimeter strimlet agurk
- To teskjeer sesamolje
- To fedd hvitløk
- Fire spiseskjeer tørr hvitvin eller champagne
- Salt og pepper
- Sesamfrø
- Skjær kjøttet i strimler og legg det i en bolle.
- Fordel olje, presset hvitløk, vin og pepper over hvalen.
- Sett kjøttet med marinaden i ett døgn i kjøleskapet. Husk å røre jevnlig.
- Ta ut hvalkjøttet og legg det rett på tallerkenene. Legg strimlet pære og agurk på hver side.
- Legg en eggeplomme midt på kjøttet. Strø sesamfrø over.