Søk i Aktiv i Oslo

Purpur

Purpur ligger på Grünerløkka, og er en butikk med atmosfære og sjel
Purpur ligger på Grünerløkka, og er en butikk med atmosfære og sjel
Toppfoto: Trine Thorsen

Purpur – En perle ved Birkelunden

Solen skinner, og det syder av liv på Grünerløkka. I Thorvald Meyers gate 27, vegg i vegg med en fransk ostebutikk og rett på andre siden av veien for Birkelunden er Krista Elvheim i full gang med å åpne opp Purpur for dagen. Møbler og blomster settes ut på fortauet, og inne i butikken stilles varene opp på innbydende vis. Selv før de egentlig er helt ferdige med å åpne har folk vært innom og tatt en titt – for på Purpur er alle velkomne.

– Purpur ble til for tre år siden, forteller Krista, som er utdannet steinerpedagog med fordypning i billedkunstfag og håndtverk. – Det var mens jeg studerte jeg ble veldig ivrig på at jeg ville starte min egen butikk.

Krista Elvheim startet Purpur for tre år siden

Sortimentet i Purpur består av alt fra lampeskjermer, som for øvrig er butikkens spesialitet, til kakebokser og øredobber. Det er vel kanskje mest en jentebutikk, men bare i løpet av den korte tiden vi var innom, var det faktisk opptil flere av hankjønn innom. Purpur er ganske enkelt en butikk for alle.

– Vi har en del faste kunder, men også folk som tilfeldigvis går forbi og titter innom. Det er mye liv i helgene, mye på grunn av markedet på Birkelunden. Det er viktig for meg å presisere at her er alle velkomne. Du trenger ikke nødvendigvis kjøpe noe, dette skal være et levende rom og en kilde til inspirasjon, ikke bare en butikk.
– Du sier det er viktig for deg å inspirere folk. Hva inspirerer deg?
– Det kan være så mye. Mennesker… Livet generelt, kunst og farger.

Purpur er en butikk med sjel

Du får tak i andre ting på Purpur enn i en kjedebutikk Lampeskjermer er en av spesialitetene til Purpur

Lokalene til Purpur er fylt til randen med blomster, klær og søte ting til hjemmet. Dersom du er på jakt etter en ting med særpreg og sjel er dette et sted du bør ta turen til.

– Når jeg gjør innkjøp handler jeg mye etter magefølelse. Jeg kjøper kun ting jeg forelsker meg i. Jeg drar på en del interiørmesser og marked, og har leverandører i Danmark, Frankrike og Belgia.

Purpur ligger idyllisk til på Grünerløkka Blomster på Purpur

Ta turen til Purpur og la deg inspirere av den varme, hjemmekoselige atmosfæren i butikken.

Adresse: Thorvald Meyers gate 27
Åpningstider: Mandag- Fredag 11.00-18.00, Lørdag 10.00-17.00, Søndag 12.00-17.00
Les mer: purpursida.blogspot.com

Purpur er en butikk med sjel