Søk i Aktiv i Oslo

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe - Teater i Frognerparken

Teaterforestillingen om Pippi Langstrømpe spilles i Frognerparken.
Foto: Ane Charlotte Spilde, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Pippi er tilbake i Frognerparken

I det blå teltet oppe ved monolitten i Frognerparken spilles nå teaterforestillingen Pippi Langstrømpe for n’te år på rad. Barna strømmer fremdeles på og det har de all grunn til å gjøre. Energien er på topp, og helten Pippi er fremdeles like populær.

Oppe ved Monolitten er det også i sommer satt opp et blått telt. Inni der spilles det barneteater hele sommeren, og mellom 2. Og 14. August er det Pippi Langstømpe som spilles.

På tribunene inne i teltet sitter det varme barn og svette foreldre. Solen steker på teaterarenaen denne varme premieredagen, og vi ønskes velkommen til verdens eneste teaterbadstue. Under introduksjonen blir vi også fortalt at det bor en teaterglad piggsvinfamilie under tribunen, og at vi på første rad ikke skal bli skremt om det skulle dukke frem en liten snute under føttene våre.

Men nok om teltet og tribunen. Stykket handler om den foreldreløse Pippi, som flytter inn i Villa Villekulla, til nabobarnas store glede. Tommy og Annika blir nemlig veldig glade for å få en ny lekekamerat, enda hvor merkelig hun skulle være. Det viser seg nemlig at Pippi er en spesiell jente; hun bor i huset sammen med sin hest og hennes ape Herr Nilson. Pippis mamma er en engel i himmelen, og pappaen hennes, Kaptein Efraim Langstrømpe, ble borte i en storm og Pippi vet ikke hvor han er. Hun har derfor dratt hjem til Villa Villekulla i håp om at han kommer dit for å hente henne.

Pippi Langstrømpe på ryggen til sin sjørøverpappa En av tyvene som vil stjele Pippis gullpenger Sint politimann forhører Annika

Teateret som varer i litt over en time trollbinder barna på tribunen, og tar dem med på en morsom reise gjennom Pippis hverdag. Hun møter pripne Fru Prysselius, som kommer fra barnevernet for å hente henne, men Pippis kverulerende evner skremmer henne etter hvert bort. Vi møter også morsomme karakterer som tyvene Dunder-Karlson og Blom, som prøver å stjele gullpengene hennes, og de to heller klønete politimennene Kling og Klang.

Hele teltet brukes som arena under forestillingen, og skuespillerne flyr frem og tilbake i stor fart, til publikums glede, og frykt. Av og til gikk det litt fort for seg, og det er jo forståelig at man kan bli litt skremt når det fyker en 100-kilos mann mot deg i stor hastighet. Det var ingenting å bekymre seg for da, for alt gikk greit til sist og ingen kom til skade.

Pippi har fanget tyvene Dunder-Karlson og Blom

Etter forestillingen er ferdig stiller Pippi, Annika og Tommy opp utenfor teltet slik at man kan hilse på, og ta bilder sammen med dem. Vi tok en liten prat med Camilla Belsvik, som spiller Pippi, om hvordan det er å være verdens sterkeste jente. Det kunne hun fortelle var kjempemorsomt, selv etter å ha spilt rollen utallige ganger på turne gjennom hele landet.

Pippi hilser på barna etter forestillingen

– Hun er jo en veldig tøff og levende karakter med mye personlighet og særegenheter, også er det jo veldig kult at hun er jente! sier Camilla.

Hun utdyper med å fortelle at hun synes det er kult at hun spiller en helterolle, og med debatten som har vært i media i det siste om at det er for få jentehelter i barnelitteraturen og barnekulturen generelt.

Forestillingen spilles frem til 14. august på følgende tidspunkter:

Man – tors: Kl. 14 og 17
Fre: Kl. 12 og 14
Lør – Søn: Kl. 12 og 16

Billetter kan du kjøpe på Billettservice >>

Se alle bildene fra forestillingen på Flickr >>