Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Server påsketapas til for eksempel lunsj eller som kveldsmat i påsken. Foto: Vincent Hasselgård
Lag påsketapas!
Her finner du oppskrift på seks forskjellige tapasretter som passer utmerket til påske!
Rødløkscreme på rugbrødtoast og løyrom 4 pers
50g løyrom kan byttes mot den type rogn du foretrekker. Løyrom finner du på blant annet Centra-butikkene.
Rødløkscheesecreme
1 stk Rødløk
2 ss Eplecider eddik
1 ss Sukker
200g Philadelphia ost naturell
Finkutt rødløk og bland med eddik og sukker, ha dette i en ovnsfast form og sett inn på 180 grader i 10 minutter, ta ut og kjøl av. Bland med philadelphia ost. Sett på kjøl i noen timer.
Rugbrødtoast 4 skiver rugbrød i tynne skiver Olivenolje Havsalt
Ha på olje og salt på de tynne skivene med rugbrød, sett de på en plate med bakepair i bunn, 180 grader i 8 minutter.
Sotet laks med agurk & tomatvinagrette 4 pers
300g Laks (skinn & beinfri)
Varm opp en panne, stek laksen litt på den ene siden og litt på den andre, jeg foretrekker at den skal være rå i midten, men det gjør du som du selv ønsker.
2 stk smaksrike tomater
1 stk sjallottenløk
½ stk Vårløk finkuttet
1 ss eplecider eddik
1 ss Olivenolje
Havsalt og pepper
Kok opp saltet vann, og lag et kryss over og under tomaten. Legg tomaten opp i det kokende vannet i ca. 8-10 sekunder. Ta den rett over i isvann og skrell så av skallet.
Finkutt tomat, sjalottenløk og vårløk. Bland med olivenolje, eddik og salt. Smak til med salt og pepper.
Roastbeef med hasselnøtter & rødbeter 4pers
200g Okse indrefilét
Stekt oksefiléten med litt smør & olje på alle kantene, salte og peppre. Ta den over på ovnsfast form og stek i ca. 8 minuter på 180 grader, la den hvile litt før du skjærer den i tynne skiver og serverer.
Hasselnøtter
100g Hasselnøtter (knuste og ristede)
1/2 dl honning
1 stk Ferske Rødbeter
Olivenolje
Kok rødbeter i vann i ca 25 minuter (skal ikke være gjennomkokt). Sett på avkjøling.
Smelt honningen og tilsett ristede hasselnøtter og kok opp. Kutt rødbeter i små terninger og tilsett til hasselnøttene og honningen. Sett alt på avkjøling. Bland med olivenolje og smak til med salt og pepper.
Sennep & pepperrotcreme
5 msk Creme fraiche
1 msk Grov sennep
2 msk Revet Pepperot
Salt & pepper
Bland alt sammen og pisk opp til krem, smak til med salt og pepper.
Scampisalat med sesamtoast 4pers
8 stk scampi
Skrell scampien og stek dem med noen hvitløksfedd og olje. Avkjøles.
Sweet chili saus
1 msk Creme fraiche
2 msk Majones
½ Rødløk finkuttet
1 msk sitronsaft
Salt & pepper
Bland alt sammen med scampien og server med sesamtoast.
Sesamtoast
4 skiver hvit eller grov toastbrød
1 msk Sesamfrøn
1 tsk sesamolje
1 msk smør
Sett på en stekepanne, riste sesamfrønene og ha på litt olje når de har fått farge, legg i toastbrødene i pannen og stek dem sammen med smør, snu dem etter ca 1 minutt.
Appelsinpudding med eplekompott 4pers
Appelsinpudding
5 dl fløte
5 dl melk
Revet skall av 1 stk appelsin
1 dl Sukker
5 stk eggeplommer
Kok opp fløte, melk og revet appelsinskall. Ta det vekk så vekk fra platen.
Pisk opp eggplommer og sukker. Kok opp fløtekoket, hell det over eggerøren, rør sammen og sil av. Ha røren opp i små ovnsfaste former (slike som passer til Créme Bruléet f.eks) og stek den på 95 grader på ca 45-60min (den skal bli litt fast). Hvis du vil kan du strø litt sukker på toppen og brenne akkurat som med en creme brulee.
Eplekompott
100g Sukker
1 stk Norsk eple
1 ts kanel
2 ss Eple juice
½ vaniljestang
Karamelliser sukkeret i en kjele, tilsett kanel, tilsett deretter epler, vanilje og eplejuice. Rør forsiktig i ett par minuter og la det småkoke, dra den av varmen. Eplekompotten skal være lun når den serveres.
Pynt hver av de ovnsstekte formene med appelsinpudding med litt eplekompott.
Chevre med havtorn og aprikosmarmelade 4 pers
1 ½ dl havtorn (juice)
200g tørket aprikoser
½ dl sukker
200g chevre etter eget valg (det er Norsk chevre fra Haukeli gård på bildet)
Kutt hver enkel aprikos i ca. 4, kok opp havtornjuice med sukker, ha aprikosene i koket og la det koke i ca 30 min. Kjøles av før du danderer marmeladen pent sammen med osten.