aktiv i oslo ikon
Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her
søke ikon

Påsketapas

Publisert: 25.03.2008 10:26 , av Peter Olausson

Påsketapas
Server påsketapas til for eksempel lunsj eller som kveldsmat i påsken.
Foto: Vincent Hasselgård

Lag påsketapas!

Her finner du oppskrift på seks forskjellige tapasretter som passer utmerket til påske!

Rødløkscreme på rugbrødtoast og løyromRødløkscreme på rugbrødtoast og løyrom 4 pers

50g løyrom kan byttes mot den type rogn du foretrekker. Løyrom finner du på blant annet Centra-butikkene.

Rødløkscheesecreme

  • 1 stk Rødløk
  • 2 ss Eplecider eddik
  • 1 ss Sukker
  • 200g Philadelphia ost naturell

Finkutt rødløk og bland med eddik og sukker, ha dette i en ovnsfast form og sett inn på 180 grader i 10 minutter, ta ut og kjøl av. Bland med philadelphia ost. Sett på kjøl i noen timer.

Rugbrødtoast
4 skiver rugbrød i tynne skiver
Olivenolje
Havsalt

Ha på olje og salt på de tynne skivene med rugbrød, sett de på en plate med bakepair i bunn, 180 grader i 8 minutter.

Sotet laks med agurk & tomatvinagretteSotet laks med agurk & tomatvinagrette 4 pers

  • 300g Laks (skinn & beinfri)

Varm opp en panne, stek laksen litt på den ene siden og litt på den andre, jeg foretrekker at den skal være rå i midten, men det gjør du som du selv ønsker.

  • 2 stk smaksrike tomater
  • 1 stk sjallottenløk
  • ½ stk Vårløk finkuttet
  • 1 ss eplecider eddik
  • 1 ss Olivenolje
  • Havsalt og pepper

Kok opp saltet vann, og lag et kryss over og under tomaten. Legg tomaten opp i det kokende vannet i ca. 8-10 sekunder. Ta den rett over i isvann og skrell så av skallet.

Finkutt tomat, sjalottenløk og vårløk. Bland med olivenolje, eddik og salt. Smak til med salt og pepper. 

Roastbeef med hasselnøtter & rødbeterRoastbeef med hasselnøtter & rødbeter 4pers

  • 200g Okse indrefilét

Stekt oksefiléten med litt smør & olje på alle kantene, salte og peppre. Ta den over på ovnsfast form og stek i ca. 8 minuter på 180 grader, la den hvile litt før du skjærer den i tynne skiver og serverer.

Hasselnøtter

  • 100g Hasselnøtter (knuste og ristede)
  • 1/2 dl honning
  • 1 stk Ferske Rødbeter
  • Olivenolje

Kok rødbeter i vann i ca 25 minuter (skal ikke være gjennomkokt). Sett på avkjøling.

Smelt honningen og tilsett ristede hasselnøtter og kok opp. Kutt rødbeter i små terninger og tilsett til hasselnøttene og honningen. Sett alt på avkjøling. Bland med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Sennep & pepperrotcreme

  • 5 msk Creme fraiche
  • 1 msk Grov sennep
  • 2 msk Revet Pepperot
  • Salt & pepper

Bland alt sammen og pisk opp til krem, smak til med salt og pepper.

Scampisalat med sesamtoast 4pers

  • 8 stk scampi

Skrell scampien og stek dem med noen hvitløksfedd og olje. Avkjøles.

Sweet chili saus

  • 1 msk Creme fraiche
  • 2 msk Majones
  • ½ Rødløk finkuttet
  • 1 msk sitronsaft
  • Salt & pepper

Bland alt sammen med scampien og server med sesamtoast.

Sesamtoast

  • 4 skiver hvit eller grov toastbrød
  • 1 msk Sesamfrøn
  • 1 tsk sesamolje
  • 1 msk smør

Sett på en stekepanne, riste sesamfrønene og ha på litt olje når de har fått farge, legg i toastbrødene i pannen og stek dem sammen med smør, snu dem etter ca 1 minutt.

Appelsinpudding med eplekompottAppelsinpudding med eplekompott 4pers

Appelsinpudding

  • 5 dl fløte
  • 5 dl melk
  • Revet skall av 1 stk appelsin
  • 1 dl Sukker
  • 5 stk eggeplommer

Kok opp fløte, melk og revet appelsinskall. Ta det vekk så vekk fra platen.

Pisk opp eggplommer og sukker. Kok opp fløtekoket, hell det over eggerøren, rør sammen og sil av. Ha røren opp i små ovnsfaste former (slike som passer til Créme Bruléet f.eks) og stek den på 95 grader på ca 45-60min (den skal bli litt fast). Hvis du vil kan du strø litt sukker på toppen og brenne akkurat som med en creme brulee.

Eplekompott

  • 100g Sukker
  • 1 stk Norsk eple
  • 1 ts kanel
  • 2 ss Eple juice
  • ½ vaniljestang

Karamelliser sukkeret i en kjele, tilsett kanel, tilsett deretter epler, vanilje og eplejuice. Rør forsiktig i ett par minuter og la det småkoke, dra den av varmen. Eplekompotten skal være lun når den serveres.

Pynt hver av de ovnsstekte formene med appelsinpudding med litt eplekompott.

Chevre med havtorn og aprikosmarmeladeChevre med havtorn og aprikosmarmelade 4 pers

  • 1 ½ dl havtorn (juice)
  • 200g tørket aprikoser
  • ½ dl sukker
  • 200g chevre etter eget valg (det er Norsk chevre fra Haukeli gård på bildet)

Kutt hver enkel aprikos i ca. 4, kok opp havtornjuice med sukker, ha aprikosene i koket og la det koke i ca 30 min. Kjøles av før du danderer marmeladen pent sammen med osten.