Søk i Aktiv i Oslo

Påskemarsipan

Hvordan lage påskemarsipan?

Påsken er en tid for å samle familie og venner, og en av de morsomme aktivitetene man kan gjøre sammen er å lage påskemarsipan. Det er en godbit både barn og voksne kan nyte, og som også kan være en flott gave til venner og familie. Her gir vi deg en detaljert veiledning om hvordan du kan lage påskemarsipan hjemme.

Utstyr og ingredienser

Før du starter å lage påskemarsipan, må du ha de nødvendige ingrediensene på plass, og det kan være lurt å ha dette utstyret for hånden.

Ingredienser:

  • 250 gram marsipanmasse
  • Matfarge (valgfritt)
  • Melis
  • Sukkerperler eller sjokoladekuler

Utstyr:

  • Skål
  • Silikonmatte eller bakepapir
  • Kjevle
  • Form for utstikk av marsipan
  • Palett- eller smørekjøtt for å glatte ut marsipanen

Fremgangsmåte:

Følg disse trinnene for å lage påskemarsipan:

  1. Kna marsipanen

Kna marsipanen godt for å få en myk konsistens. Du kan legge til litt melis hvis marsipanen er for klissete.

  1. Tilsett matfarge

Hvis du ønsker å gi marsipanen en farge, kan du tilsette noen dråper med matfarge og kna marsipanen til fargen er godt blandet inn.

  1. Kjevle ut marsipanen

Bruk kjevle til å rulle ut marsipanen til en tykkelse på omtrent 1 cm. Du kan bruke en silikonmatte eller bakepapir for å unngå at marsipanen fester seg til overflaten.

  1. Utstikk av marsipan

Bruk formen for utstikk av marsipan for å lage figurer av marsipanen. Legg marsipanfigurene på et stykke bakepapir eller en silikonmatte.

  1. Glatt ut marsipanen

Bruk palett- eller smørekjøtt for å glatte ut marsipanfigurene og få en jevn overflate.

  1. Pynt marsipanen

Pynt marsipanfigurene med sukkerperler eller sjokoladekuler for å gi dem et ekstra preg.

  1. Oppbevaring

Oppbevar påskemarsipanen i en lufttett beholder i kjøleskapet eller på et kjølig sted.

Tips

  • Du kan eksperimentere med forskjellige figurer og former når du lager påskemarsipan.
  • Marsipanfigurene kan også dyppes i sjokolade for ekstra smak.
  • Oppbevar påskemarsipanen i en lufttett beholder for å hindre at de tørker ut.
  • Du kan oppbevare påskemarsipanen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil to uker.
  • Mandelmel kan ikke brukes i stedet for marsipanmasse. Det ikke vil gi samme resultat som marsipanmasse, da det mangler sukker og andre ingredienser.

Lag din egen påskemarsipan i år og nyt en morsom aktivitet som også smaker godt!

 

Se også: