Påsken er en tid for å samle familie og venner, og en av de morsomme aktivitetene man kan gjøre sammen er å lage påskemarsipan. Det er en godbit både barn og voksne kan nyte, og som også kan være en flott gave til venner og familie. Her gir vi deg en detaljert veiledning om hvordan du kan lage påskemarsipan hjemme.
Før du starter å lage påskemarsipan, må du ha de nødvendige ingrediensene på plass, og det kan være lurt å ha dette utstyret for hånden.
Ingredienser:
Utstyr:
Fremgangsmåte:
Følg disse trinnene for å lage påskemarsipan:
Kna marsipanen godt for å få en myk konsistens. Du kan legge til litt melis hvis marsipanen er for klissete.
Hvis du ønsker å gi marsipanen en farge, kan du tilsette noen dråper med matfarge og kna marsipanen til fargen er godt blandet inn.
Bruk kjevle til å rulle ut marsipanen til en tykkelse på omtrent 1 cm. Du kan bruke en silikonmatte eller bakepapir for å unngå at marsipanen fester seg til overflaten.
Bruk formen for utstikk av marsipan for å lage figurer av marsipanen. Legg marsipanfigurene på et stykke bakepapir eller en silikonmatte.
Bruk palett- eller smørekjøtt for å glatte ut marsipanfigurene og få en jevn overflate.
Pynt marsipanfigurene med sukkerperler eller sjokoladekuler for å gi dem et ekstra preg.
Oppbevar påskemarsipanen i en lufttett beholder i kjøleskapet eller på et kjølig sted.
Lag din egen påskemarsipan i år og nyt en morsom aktivitet som også smaker godt!
Se også: