Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Sjokoladedessert med ferskensorbet av huskokk Peter Olausson. Foto: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Oppskrift på sjokolademousse og ganache med fersken- og jordbærsalat, ferskensorbet og karamelliserte nøtter
Hvis du er litt lei av den gode, gamle sjokoladepuddingen er denne desserten et kongelig alternativ. Den er garantert minst like god som den ser ut!
Her får du oppskrift på sjokolademousse og ganache til 6-8 personer:
Sjokolade ganache
100 g melkesjokolade
50 g mørk sjokolade
50 g sukker
100 g fløte
10 g smør
Smelt sukker til mørk karamell. Kok ut karamellen med fløte og sil fløtekaramellen over i sjokoladen. Rør dette sammen til en glatt masse og tilsett smør i små biter.
Støp ganachen i små former kledd med matpapir og sett dem i kjølen. La omtrent halve plassen i formene være igjen til moussen.
Sjokolademousse
100 g mørk sjokolade (hakket i mindre biter)
1 plate gelatin
10 g sukker
1 stk vaniljestang
1 dl helmelk
1 eggeplomme
1 dl fløte
Kok opp melk med vaniljestang. Pisk sammen sukker og eggeplomme. Spe den varme melken over eggeplommen og sukkeret, mens du pisker. Ha i gelatin (som er bløtlagt på forkant). Vend inn sjokoladen og avkjøl blandingen til den når romtemperatur.
Pisk fløten til lett krem og vend den inn i sjokoladeblandingen. Støp sjokolademoussen over ganachen i formene.
Fersken sorbet
5 dl ferskenpuré
50 g sukker
50 g glukose (kjøpes på apotek)
Saften av én sitron
Kok sammen, og sil. Fryses deretter i iskremmaskin, alternativt i fryser (rør jevnlig, ca hver halvtime).
Fersken- og jordbærsalat
1 stk fersken
½ kurv med jordbær
1 dl sukkerlake (50/50 sukker og vann)
1 vaniljestang
1 sitrongress
5 limeblade
Saften av én sitron
Sukkerlaken kokes sammen med vaniljestang, sitrongress, limeblader og sitronsaft. Avkjøl og tilsett deretter fersken og jordbær som er kuttet i ønsket størrelse.
Karamelliserte nøtter
Bruk de nøtteslagene du ønsker, f.eks. pinjekjerner, pistasje, mandler eller peanøtter. Karamellisér sukker i panne, tilsett ristede nøtter, hell alt sammen på bakepapir. Når desserten er ferdig kan man tydelig se ganache og mousse i hvert sitt lag:
Denne sjokoladedesserten er en overdådig dessert til en 3- eller 4-retters middag.