Forrett med kamskjell av huskokk Peter Olausson.
Foto: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Kamskjell er en av havets delikatesser, og i denne forretten kombineres de med en spennende miks av eksotiske smaker: gresskar, kokos, sjøgress og ingefær.
12 stk kamskjell (middelstore) stekes med smør og rapsolje.
Viktig å tenke på når du steker kamskjell er å ha høy varme i pannen. Begynn med å ha litt olje på kamskjellene før du legger dem, gjerne med litt salt & hvitpepper også.
Når du har stekt dem på en side, ca 30 sekunder, vender du dem og har i godt med smør (og evt. litt mer olje). Bruk en skje og øs smøret over kamskjellene i ytterligere 30 sekunder.
Del gresskaret i to, og bak det i ovn på 200 grader i 20-30 minutter, til det er mykt. Fjern gresskarkjernene og bruk en skje til å få ut all masse av skallet.
Mikses sammen med kokosmelk og ingefær. Smak til med salt og pepper.
Karamellisér sukkeret forsiktig (ikke brenn det!), tilsett oystersaus, soya, ingefærsjuice, eddik og chili. Kok sammen og smak til (evt. hell i mer ingefærsjuice).
Bland alt sammen, smak til med sitronsaft.
Som prikken over i’en kan du toppe retten med skum av kokosmelk og blåskjellkraft.
Kok opp blandingen og la det trekke til det når ca 60 grader. Skummes så med stavmikser.
Kamskjell kan være en super forrett til en 3- eller 4-retters middag.
Se oppskrift på gourmetmiddag m/ sommermeny her >>