Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Forrett med kamskjell av huskokk Peter Olausson. Foto: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Sommerens beste kamskjell
Oppskrift på kamskjell med kokos- og gresskarpuré, sjøgress og ingefærsaus til fire personer.
Kamskjell er en av havets delikatesser, og i denne forretten kombineres de med en spennende miks av eksotiske smaker: gresskar, kokos, sjøgress og ingefær.
12 stk kamskjell (middelstore) stekes med smør og rapsolje.
Viktig å tenke på når du steker kamskjell er å ha høy varme i pannen. Begynn med å ha litt olje på kamskjellene før du legger dem, gjerne med litt salt & hvitpepper også.
Når du har stekt dem på en side, ca 30 sekunder, vender du dem og har i godt med smør (og evt. litt mer olje). Bruk en skje og øs smøret over kamskjellene i ytterligere 30 sekunder.
Kokos- og gresskarpuré
½ stk Bottleneck-gresskar (eller annen type gresskar)
1 stk hvitløkfedd
½ – 1 dl kokosmelk
50 g syltet ingefær
Salt og pepper
Del gresskaret i to, og bak det i ovn på 200 grader i 20-30 minutter, til det er mykt. Fjern gresskarkjernene og bruk en skje til å få ut all masse av skallet.
Mikses sammen med kokosmelk og ingefær. Smak til med salt og pepper.
Ingefærsaus
1 ss sukker
2 ss oystersaus
1 ts soyasaus
½ dl ingefærjuice (skrell en bit ingefær, riv den på rivjern og bruk hendene og en sil til å få ut juicen)
1 ts eplesider-eddik
½ stk chilipepper rød (finkuttet)
Karamellisér sukkeret forsiktig (ikke brenn det!), tilsett oystersaus, soya, ingefærsjuice, eddik og chili. Kok sammen og smak til (evt. hell i mer ingefærsjuice).
Sjøgressalat
40 g sjøgress (fersk)
1 stk sjalottløk (finkuttet)
1 ss olivenolje
Sitronsaft
Bland alt sammen, smak til med sitronsaft.
Kokos- og blåskjellskum
Som prikken over i’en kan du toppe retten med skum av kokosmelk og blåskjellkraft.
1 dl blåskjell kraft
1 dl kokkosmelk
Lime-zest (revet skall)
Kok opp blandingen og la det trekke til det når ca 60 grader. Skummes så med stavmikser. Kamskjell kan være en super forrett til en 3- eller 4-retters middag.