Søk i Aktiv i Oslo

Oppskrift på havabbor

HavabborHelstekt havabbor med sitronsmørsaus og ovnstekte rotfrukter

4 personer

  • 4 havabbor
  • 10 g dill
  • 200 g poteter, skrelt
  • 200 g rødbeter, skrelt
  • 200 g rotselleri, skrelt og delt
  • 10 g persille, skylt
  • 1 dl fiskekraft
  • 2 sitroner, presset
  • 50 g usaltet smør, romtemperert
  • olje og smør til steking
  • salt og pepper

Del opp rotfruktene. Stek dem med litt olje, salt og pepper i en langpanne i ovnen ved 175 grader til de er møre. Finhakk persillen og strø over ved servering.

Rens fisken og vask den ren i kaldt vann. Snitt fisken på begge sider. Dryss over litt salt og pepper og stek i litt smør i stekepannen. Etter 6-7 minutters steking på hver side kan du se etter om kjøttet løsner fra beinet. Da er fisken ferdig.

Kok inn fiskekraften sammen med sitronsaften til det er ca. 1/2 dl væske igjen. Pisk inn smøret. Garner med dill ved servering.