Søk i Aktiv i Oslo

Ole Brumm

Disney Live

Ole Brumm er som vanlig på jakt etter honning.

Vår Ole Brumm

Verdens aller beste venn i sving i Spektrum

Nei og nei! Tigergutt bomper litt for myeI Oslo Spektrum kan du oppleve ekte Disneymagi om dagen. Ole Brumm er en familieforestilling som gleder folk i mange aldre. Små og store hopper opp og ned, bumper som Tigergutt og ler seg skakke. Historiene fra Hundremeterskogen gleder og fascinerer. Ole Brumm, Petter Sprett, Nasse Nøff, Tigergutt og de andre dyrene reiser verden rundt og underholder med et forrykende show.

At Ole Brumm, den dumme men også litt kloke bjørnen som elsker mat og særlig honning, har mange fans er tydelig. Små og store nikker gjenkjennende til historien som utvikler seg på scenen. ”Disney Live! Ole Brumm” heter showet som Feld Enterainment viser i Norge om dagen. Ole Brumm har vært på turné i USA, Sør-Amerika, Australia, Japan, Kina og mange andre steder. Bergen var den første norske byen som fikk besøk. Denne helgen er det Oslo Spektrum som er forvandlet til Hundremeterskogen.

Alle snakker norsk

Ole Brumm og vennene hans er ikke norske, men de har lært seg norsk. De både synger og snakker på norsk. Det samme gjør fortellerne. Det er to fortellere som guider publikum gjennom historien om Ole Brumms fødselsdag. Fortellerne og noen moromenn som kaller seg Honninghjelperne får raskt stemningen i salen på topp. De kommuniserer med publikum. Barn i alle aldre sitter ytterst på stolkanten ivrige etter å hjelpe til med å finne Ole Brumm, summe som bier eller peke på ting de litt dumme fortellerne ikke ser.

Isumi San er den ene fortelleren. Hun reiser verden rundt med showet og lærer seg å snakke et nytt språk omtrent en gang i måneden.

– Hun og de andre fortellerne er helt utrolige til å lære seg språk, sier Christiane Sonefeldt, som er en av to norske fortellere.
– Ja, det er veldig bra gjort, alle skjønner hva hun sier, istemmer Madeleine Cederstöm. Hun er den andre, nesten norske, fortelleren.
– Det virker som om de forstår min halvsvensk også, smiler hun.

Showets faste forteller Isumi San sammen med Madeleine CederströmDet er Madeleine Cederström som er hovedfortelleren, hun har loset publikum gjennom ni forestillinger i Bergen og fem i Oslo. Christiane Sonefeldt er det som kalles under study.

– Jeg tar over hvis Madeleine brekker benet, smiler hun.
– Nei da, jeg skal ha noen forestillinger her i Oslo, men jeg vet ikke helt hvilke ennå.

Et fyrverkeri av en forestilling

– Hva er det beste med dette showet? Hvorfor skal folk se det?
– Det er et fyrverkeri, med en utrolig scenografi. Det snør faktisk på publikum, ekte snø, konfetti og til og med grønnsaker regner over dem, sier Madeleine.
– Det er veldig gjennomført, ned til den minste detalj. Folk får se de figurene de kjenner fra tegnefilmene, istemmer Christiane
– Det er en forestilling som inviterer publikum med. Ole Brumm er litt dum og det skjønner til og med små barn og de liker å være lurere enn han. Men de dummeste på scenen er ikke Ole Brumm, det er oss fortellere. I Bergen var det en liten gutt som ble så oppgitt over meg at han ropte ”Din dumme kjerring”, ler Madeleine.

Disney Live! Ole Brumm har alt en familieforestilling skal ha. Latter, ablegøyer, eventyr, kjente og kjære figurer og en god historie med spenning og dramatikk hvor alt ender bra til slutt. Underveis blir historien gjort levende med fantastiske spesialeffekter, lys og lyd: Detaljene er av Disneykvalitet, med løv som daler ned fra trærne og små sommerfugler som flagrer rundt. Disse små ekstra detaljene, som strengt tatt ikke er nødvendige, skaper magien.

Christiane Sonefeldt og Madeleine Cederström er fortellere i forestillingen og de eneste norske medvirkendeAlle vil finne noe å glede seg over

Dette er en forestilling som vil kunne glede barn i alle aldre. Selv de aller minste klarer å følge med på historien. Dyrene og fortellerne klarer å få barn ned i ett års alder til å konsentrere seg om det som skjer på scenen. Større barn ler og får med seg all den lune humoren i stykket, mens Ole Brumms verden og filosofi og den dypere meningen i historien fenger folk i alle aldre.

Historie om vennskap med nyttig hverdagsfilosofi

Historien om Ole Brumm og vennene som vil overraske han med fødselsdagsselskap er en klassiker. Det er en historie om vennskap og samhold. En historie der samarbeid løser de fleste problemer. Ole Brumm eller Winnie-The-Pooh som han heter på originalspråket, ble skapt av Alan Alexander Milnes på 1920-tallet. Han skrev fire bøker om Brumm og vennene hans. Christopher Robin er den lille gutten som kjenner alle dyrene: Nasse Nøff. Petter Sprett, Tigergutt, Kengu, Kengubarnet, Tussi og Hr Muldvarp. Christopher Robin var navnet til Milnes sønn og Ole Brumm var navnet på Christopher Robins bamse. De fleste andre dyrene er oppkalt etter de forskjellige kosedyrene til sønnen.

Disneykonsernet kjøpte rettighetene til Ole Brumm i 1961 og har laget tegnefilmer om bjørnen både for TV og kino. Ole Brumm har med tiden blitt litt av en kultfigur, som til og med har voksne fans. Brumm er så berømt at han har en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Markedsverdien til den småtykke bjørnen er faktisk beregnet til å være høyere enn Disneys egen Mikke Mus.

– Hva er det med Ole Brumm?

– Jeg hadde ikke noe forhold til Brumm da jeg var liten, jeg leste Astrid Lindgren, men jeg har lest Ole Brumm for barna mine. Jeg liker han veldig godt, sier Madeleine.
– Men Tigergutt er min favoritt. Han er så irriterende og så sjarmerende på en gang.
– Petter Sprett er min favoritt, sier Christiane og smiler.
– Han er så snusfornuftig og rar.
– Og Ole Brumm han er så god, snill og hyggelig og tenker bare på mat. Han minner litt om Sigbjørn Johnsen. Veldig hyggelig å jobbe sammen med altså. Han er så blid, litt treg og lett å ha med å gjøre, ler Madeleine.

Hun liker også filosofien i Hundremeterskogen og Brumms legendariske ”Ja takk, begge deler.” Det var nemmelig det Brumm svarte da noen spurte han om han ville ha melk eller honning til brødet. Etter å ha tenkt seg om litt kom Brumm til at dette kanskje var en smule grådig, og la til: ”Men, det er ikke så viktig med brødet.”

Petter setter på plass halen til TussiShowskapere

Feld Entertainment står bak flere show og har lang erfaring i å reise rundt med avanserte showkonsepter. Det er Feld Entertainment som står bak Disney On Ice og dessuten sirkusene Ringling Bros. og Barnum & Bailey.

Fornøyd publikum

Det er et tydelig fornøyd publikum som toger ut av Oslo Spektrum, noen av barna har fått nærkontakt med de elskede figurene som gikk ned av senen på slutten av showet. Elleville fans stormet til, og en liten jente prøvde til og med å bli med Ole Brumm inn bak scenen. På veien ut forteller 6 år gamle Helene Malting oss stolt at hun vet hva Ole Brumm heter på engelsk.

– Det er Winnie-The-Pooh
– Jeg vet hva Tigergutt heter også, det er Tigger.
– Var det et morsomt show?
– Jaaaaaaaaaa!!!!!!

Mamma, Elisabeth Malting er enig. Hun har imidlertid med seg et barn til, Julie på fire og et halvt. Julie danser av gårde femti meter unna. Så mamma må skynde seg etter. Verdens aller beste venn og vennene hans har gått av scenen for å ta en liten pause før neste forestilling.