Musikkvideo-innspilling med Stella Mwangi

Publisert: 12.04.2011 18:20 , av Hanne Tungen

Stella Mwangi med statister under innspillingen av musikkvideoen til Haba haba

Stella Mwangi med statister under innspillingen av musikkvideoen til Haba haba.
Foto: Lene Haug, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Stella Mwangi spilte inn musikkvideo til Haba Haba i Oslo

Stella Mwangi er på full fart til finalen i Eurovision Song Contest i Düsseldorf. Musikkvideoen til Haba haba ble spilt inn på locations rundt hele Oslo. Gjennom Aktiv i Oslos Wannabe-database, fikk våre lesere invitasjon til å danse Habadansen med Stella Mwangi på stranden.

Rundt et hundretalls statister hadde derfor søndag ettermiddag møtt opp til det som skulle, for både store og små, bli en innholdsrik dag på Hukstranda i Oslo.

Før filminnspillingen kunne starte, måtte de oppmøtte statistene lære seg den såkalte Haba-dansen. Opplæringen skjedde ved strandkanten, og for at alle skulle få med seg mest mulig, fikk de minste beskjed om å stå fremst og de høyeste bakerst. Danseinstruktør og musikalartist Sindre Postholm var hyret inn for å lære bort den velkjente koreografien til statistene.

– Jeg har instruert folk på denne måten før, og det gikk bra. Statistene var veldig flinke, og det var veldig gøy at statistene tok instruksjonene så fort, sier han.

Koreograf Sindre Postholm - lærte danserne å danse Habadansen, over 100 små og store måtte lære seg trinnen før Stella Mwangi kunne spille inn videoen til Haba haba Sindre Postholm koreograferer Haba haba-dansen

Postholm hadde selv liten tid på å forberede seg, for han ble bedt om å være med til Huk dagen i forvegen. Han måtte derfor lære seg dansen helt på egen hånd.

– Jeg lærte dansen fra Youtube! Så forhåpentligvis ble det riktig, ler han.

Ny opplevelse

Sara er med i en musikkvideo for første gang. Hun skal danse på strande sammen med Stella Mwangi

Blant statistene finner vi flere erfarne dansere. Få av de Aktiv i Oslo snakket med, hadde vært statister før. Det gjaldt også for Sara Anderson på elleve år.

– Dette er første gangen jeg er med i en musikkvideo, sier hun. Elleveåringen sier erfaringen ga mersmak, og syntes det var enkelt å henge med.

– Jeg har gått på danseskole, så det var ikke vanskelig å lære seg koreografien. Jeg har også øvd litt på dansen hjemme, sier Sara.

 

Venninnene Pernille Stenerud Svensen (16) og Vilde Helene Kaarstad Hulsund (15) var også blant de som hadde tatt turen til Huk, og jentene hadde stor tro på sluttresultatet

.Pernille og Vilde mener at musikkvideoen de er med på vil gi Stella Mwangi gode vinnersjangser i DüsseldorfLars og venninnene

– Med denne musikkvideoen tror jeg Stella har gode vinnersjanser i Düsseldorf, hevder Pernille.

Likevel var det noen statister som ikke hadde en dansebakgrunn å vise til. Lars Cassel (14) forteller at han var blant dem som ikke hadde så mye danseerfaring, men ble med venninnene sine til Huk fordi han syntes innspillingen hørtes gøy ut.

– Tidligere har jeg bare bokset, men man trengte ikke mange år med dansetrening for å være med her. Selv om jeg følte meg litt utenfor fordi det ikke var så mange gutter med, var det å være statist i en musikkvideo gøy, så jeg kan godt tenke meg å være med på flere slike ting, sier han.

– Du kan tenke deg å være linselus i musikkvideoer? spør Aktiv i Oslos fotograf.

– Ja, sier han og ler.

Spente statister

Statistene måtte belage seg på mye venting, og først to og en halv time etter oppmøte kunne danserne gjøre seg klare til filming. Men ennå var det fortsatt noen ting som måtte justeres.

«Litt mer bakover», ropes det i en speaker, og alle beveger seg simultant et par skritt bakover. Lys og kamera rigges, og treplaten som gjør at Stella står støtt foran kamera måtte dekkes med sand. Det går fort, for filmteamet har fått ivrige barnehender til å hjelpe seg med.

Stella Mwangi må pakke seg inn i et pledd for å holde varmen. Det er ikke sommer helt ennå. Stella Mwangi er en profesonell artist som gir alt for at videoen til Haba haba skal bli første klasses.

Plutselig er det noen som roper: «Pappa, jeg ser henne!», og alle snur seg. Der, ledsaget av sin stylist, kommer Stella i sin knallgule Vatle-kjole med et svart pledd over seg. Flere av statistene har begynt å trippe av spenning, og vinker ivrig til Stella da hun ankommer danseflokken. Hun stiller seg midt på og gir fra seg pleddet. Endelig kan filmingen begynne.

Første tagning gikk fint, men andre tagning må tas en gang til. Røykeffektene var nemlig ikke helt optimale. Dette gjør selvfølgelig ingenting, for stemningen er nå på topp. Energien stiger ytterligere da Stella selv får med seg statistene.

– Nå tar vi dansen! Wohoo!, roper hun og samtlige armer svinges i lufta til refrenget.

Stella Mwangi med statistene. Dne knallgule kjolen fra Vatle tar seg fantastisk ut.

Etter endt tagning, er hovedpersonen mer enn tilfreds.

– Det var helt herlig å danse med statistene! De var så glade og fargerike, så det var veldig gøy. Jeg er kjempefornøyd og gleder meg til å se videoen, sier Stella entusiastisk. Hun har selv vært delaktig i hvordan videoen skulle være, så at det skulle være med dansende statister i Haba haba-videoen, var en selvfølge.

– Jeg ville ha med folk, for jeg er jo folkelig. Jeg ville ha med folk med forskjellig stil. Da jeg var på samme alder som statistene, var jeg selv full av liv og danset så fort musikken kom på, forteller artisten energisk.

Roser Stella og statistene

Frederic Esnault har regien på videoen til Haba haba og han er svært fornøyd med opptakene og sier at Stella Mwangi er en superstjerne som virkelig leverer foran kameraet.Regien på musikkvideoen er det Frederic Esnault som sto for. Han var også fornøyd med resultatet, og det gjensto bare noen få scener igjen av filminnspillingen da klokken var halv åtte på kvelden. Han mener Stella skal ha mye av æren for at innspillingen har gått så smertefritt:

– Stella er en superstjerne! Når man jobber med folk som leverer på kamera slik som hun gjør, blir det alltid bra. Vi har i løpet av dagen fått til de bildene vi skal ha, og det er egentlig litt uvanlig, sier han.

Han er også glad for at så mange statister hadde mulighet til å være med i videoen:

– Det var veldig kult at så mange unge statister stilte opp. De er så sjarmerende, så det er alltid kult å ha dem med, sier han.

Musikkvideoen skal etter planen være ferdig innen en uke. Se første delfinale i Eurovision Songcontest med Stella den 10. mai, og finalen den 14. mai 2011.

Har du også lyst til å være med på musikkvideo-innspilling? Meld deg på Aktiv I Oslos audition-mail her >>