Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Medisterkaker hører for mange med til julemiddagen, enten man spiser det på julaften eller ellers i jula. Mange bruker også medisterkaker ved siden av ribba, eller alene som julamat i seg selv. Her finner du oppskrift på medisterkaker til jul.
Medisterkaker:
Cirka 20 stk. 1 kg. medisterdeig 3 ts. salt 5 ss. potetmel 3/4 ts. pepper 1/2 ts. muskatnøtt 1/4 ts. ingefær 5 dl. melk
Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen godt seig med salt. Tilsett potetmel og krydder.
Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etterhvert. Elt væsken inn i deigen så den blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
Form til runde kaker. Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i vann eller kraft.