Søk i Aktiv i Oslo

Marinade til kjøtt

Oppskrift på marinade til kjøtt

Hele kjøttstykker må ligge i marinaden i minst et døgn. Skiver skal ligge i minst to timer.

  • En desiliter soyaolje
  • Tre desiliter rødvin
  • En spiseskje vineddik
  • Fire til fem omdreininger på pepperkverna
  • To fedd hvitløk
  • En løk
  • En sitronbåt
  • Et laurbærblad

Til lammekjøtt supplerer du med en kvast frisk rosmarin eller en teskje av den tørkede utgaven av krydderet.

  1. Press sitronbåten ned i kjøkkenmaskinkolben.
  2. Putt alle ingrediensene i kolben og kjør knivene på full guffe i ett minutt.
  3. Hell blandingen over kjøttet.

Melding: Ikke bruk salt, det trekker saften ut av kjøttet. Blandingen skal inneholde mye syre. Ønsker du litt mer fart i marinaden, kan du supplere med chili. Tørk godt av kjøttet før steking eller grilling.