Marinade til kjøtt
Publisert: 25.08.2008 12:34 , av Sult
Oppskrift på marinade til kjøtt
Hele kjøttstykker må ligge i marinaden i minst et døgn. Skiver skal ligge i minst to timer.
- En desiliter soyaolje
- Tre desiliter rødvin
- En spiseskje vineddik
- Fire til fem omdreininger på pepperkverna
- To fedd hvitløk
- En løk
- En sitronbåt
- Et laurbærblad
Til lammekjøtt supplerer du med en kvast frisk rosmarin eller en teskje av den tørkede utgaven av krydderet.
- Press sitronbåten ned i kjøkkenmaskinkolben.
- Putt alle ingrediensene i kolben og kjør knivene på full guffe i ett minutt.
- Hell blandingen over kjøttet.
Melding: Ikke bruk salt, det trekker saften ut av kjøttet. Blandingen skal inneholde mye syre. Ønsker du litt mer fart i marinaden, kan du supplere med chili. Tørk godt av kjøttet før steking eller grilling.