Søk i Aktiv i Oslo

Loppemarkedsesongen er i gang!

Skolegården på Huseby skole full av lopper.

Skolegården på Huseby skole full av lopper.
Foto: Leif Riksheim, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Fem tips til deg som skal på loppemarked

Loppemarkeder er Oslos sikreste vårtegn, og vi nordmenn elsker vårtegn. Det er ikke mange ukene igjen til 17.mai, korpsene trenger inntekter, og loppemarkedsesongen er i gang. Vi gikk på Sagene og Huseby skole for å se hva norske husstander kan finne på å gi bort.

Fremmøtet utenfor Sagene skole litt før kl.12 på en lørdag formiddag var det ingenting å si på. Folk hadde møtt opp i hopetall, og jeg fikk inntrykket av at dette var noe de fleste hadde lang erfaring med. I sekundet dørene åpnet spurtet folkemengden som gale over skolegården og spredte seg raskt til de forskjellige avdelingene, og ble borte. Dette hadde de garantert gjort før!

Profesjonell loppehandel

Jeg tusler inn til klesseksjonen og kan observere et tjuetalls fanatiske mennesker på intensiv jakt etter de hippeste loppene. Menn, kvinner, unge og gamle er på utkikk. Jeg røsker med meg 5 utvalgte bukser, og en skjorte. 125? Skal vi si 100? Ok.
Som vi vet er nordmenn glade i ting som er gratis. Vi forsyner oss gjerne av smaksprøver og produkttester. Denne mentaliteten går igjen på loppemarkedene også. Korpsene tjener godt, og etterspørselen på billige lopper virker utømmelig.

Køen utenfor Sagene skole var stor rett før dørene åpnet.

Se på rare ting

Ingrid Waalen er en rutinert loppegjenger og ser på seg selv som erfaren. Hun mener Lysejordets loppemarked er det beste.

– I dag har jeg brukt 400 kr, men jeg skal ikke på noen flere loppemarkeder i vår da.

Tarald Moe Bjølseth går derimot lite på loppemarkeder, men sier han burde dra mer.

-Det er jo koselig å bare gå rundt og se på alle de rare tingene man finner.

Ingrid Waalen ser på seg selv som en rutinert loppegjenger. Tarald Moe Bjølseth har vært lite på loppemarked før.

5 tips

Men verken den urutinerte eller den rutinerte hadde svar da vi spurte dem om de hadde noen spesielle tips til handelen. Så derfor har vi i Aktiv i Oslo laget en kort liste med noen enkle punkter som kan være fine å følge dersom man ønsker å få det maksimale ut av loppehandelen:

1. Tenk gjennom hva du vil ha – Hvis du vet hva du vil ha blir loppehandelen mye lettere. Du slipper å bli distrahert av andre forlokkende ting, og du vil bli mye mer effektiv. Da er det også større sannsynlighet for at du finner noe fint. Men for all del, impulskjøp kan være noen av beste kjøpene.

2. Kom tidlig – Hvis du kommer litt før loppemarkedet åpner, vil du være en av de første som får fråtse i billige lopper. De beste tingene forsvinner fort, så her må du være rask.

3. Kom sent – Hvis du er på utkikk etter stoff eller bøker er dette tipset godt. På slutten av loppemarkeder er som regel prisene latterlig lave, og du kan få bæreposer med klær og bøker for en slikk og ingenting. Noen ganger blir til og med ting gitt bort gratis.

4. Let under bordene – Hvis du leter under bordene, eller i esker som ikke er tatt ut, er sannsynligheten stor for at du kommer over ting noen har oversett.

5. Transportmulighet – Hvis du plutselig finner noe utrolig fint er det en fordel å være nær en bussholdeplass eller bil, i hvert fall hvis det er møbler du oppdager.

Lykke til!

Se flere bilder fra loppemarkedene her >>