Livet i Oslo under rettssaken

Publisert: 16.04.2012 15:40 , av André Ishak

Rettssaken etter 22. juli
Rettssaken etter 22. juli er i gang og de første symbolske rosene er allerede lagt ut.
Foto: Bilge Öner, Aktiv i Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Rettssaken etter 22/7 2011 er i gang

16. april startet rettssaken etter de forferdelige hendelsene 22. juli i fjor. Pressedekningen er massiv, men det kan være noe vanskelig å navigere gjennom all informasjonen. Aktiv I Oslo har samlet det viktigste en trenger å vite som Oslo-borger, enten en er direkte berørt eller ikke.

[include filepath=»/inc/social-buttons.php»]

Rettssaken mot Behring-Breivik startet 16. april og vil holde på frem til 22. juni i Oslo tingrett. Om du ønsker utfyllende informasjon om sakens gang kan du besøke Oslo tingretts websider.

Les om saken på Oslo tingretts webside >>

 

Rettssaken kan nok for mange personer bringe tilbake vonde minner fra fjorårets ubeskrivelig fordelige hendelse. Dette kan gjelde både dem som er direkte berørt av hendelsene og dem som ikke er direkte berørt. Om du skulle finne deg i tunge stunder preget av rettssaken og minnene fra i fjor kan det være godt å prate om det.

 

Oslo Domkirke

Oslo Domkirke har som alltid åpen kirke hver dag fra kl. 10:00 til 16:00 og nattåpen kirke på lørdager fra kl. 24:00 til 06:00. Dette er god arena om du ønsker å søke tilflukt og trøst uansett hvilken religion og tro du måtte ha. Domkirkens prester og diakon har samtaletid mandag til torsdag mellom kl.14.30 og 15.15, men det er mulighet for samtaletid utenom disse tidspunktene også. Ta kontakt med prest, diakon eller kirkeverter om du skulle føle behov for en samtale.

Det er også mulig å få en samtale utenfor disse tidene. Når kirken har nattåpent er det frivillige kirkeverter tilstede som er opplært til å kunne samtale med de besøkende.

Mer informasjon om Oslo Domkirke og åpen kirke >>

 

Støttegruppe og støttetelefon

Den Nasjonale Støttegruppen etter 22. juli Hendelsene vil holde møte for rammede fra og med tirsdag 17. april på Folkets hus. Møtene er i regi av støttegruppens lokallag og de inviterer alle som føler seg rammet til å samles er daglig fra kl. 16:00 til 19:00.

Mer informasjon om Den Nasjonale Støttegruppen etter 22. juli >>

I tillegg til dette har Oslo kommune åpnet støttetelefoner for dem som skulle foretrekke å ta en samtale over telefon i stedet. Telefonene holder åpent fra kl. 09:00 til 15:00 på hverdager. Det er satt av et telefonnummer til hver bydel, og alle telefoner er bemannet med fagfolk som vil kunne hjelpe deg.

Mer informasjon og oversikt over alle telefonnumrene finner du her >>

 

Dersom du som leser har tips om noen støttegrupper e.l. som ikke er nevnt her tar vi gjerne i mot tips via kommentarfeltet nedenfor eller via epost.