Søk i Aktiv i Oslo

Lammesadel

Lammesadel med timiansjy og sopp

Denne retten smaker best om høsten, for da har dyret gått og fetet seg opp hele sommeren.

  • 600 gram lammesadel
  • En aubergine
  • 400 gram blandet sopp – aromasopp, sjampinjong og pleos/østerssopp
  • En halv oransje paprika
  • Tolv spiseskjeer med kjøttkraft
  • To teskjeer fersk timian eller en teskje tørket
  • Seks spiseskjeer rødvin
  • Fire fedd med hvitløk
  • To kvaster med estragon
  • Seks spiseskjeer med smør
  • Salt og pepper
  1. Salte og pepre kjøttet. Smør inn en ildfast form med ca. en spiseskje smør. Brun kjøttet på sterk varme i stekepanna. Legg det i formen. Spre grovkuttet estragon og presset hvitløk over kjøttet. Ovnen skal holde 200 grader i åtte minutter, da er kjøttet medium stekt. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
  2. Auberginen skal stekes hel i stekepanna til den er tvers igjennom mør. Del auberginen i to og skrap ut innmaten med en spiseskje. Ha det i en stavmikser sammen med to fedd hvitløk, to spieskjeer smør, salt og pepper. Resultatet blir en auberginepuré med røkt smak.
  3. Legg soppen i en glovarm stekepanne. Er ikke panna varm, vil saftigheten i soppen forsvinne. Stek soppen i ett minutt uten smør. Ha en teskje smør og bland inn strimlet paprika. Blandingen skal stekes i toppen 20 sekunder. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok opp kjøttkraft, rødvin, timian og stekesjyen fra lammet. Sil sausen før servering.
  5. Skjær kjøttet opp i én centimeter tykke skiver.
  6. Spre grønnsakene likt på begge tallerkener. Sett en bit røsti midt på og legg kjøttet rundt. En dert auberginepuré på toppen gjør susen. Vi anbefaler at sausen helles over grønnsakene.

Tørst anbefaler en krydret rødvin, for eksempel Châteu Musar fra Libanon.