Søk i Aktiv i Oslo

Kulturnetter i Oslo

Kulturnetter i Oslo
Kulturnetter i Oslo – i hele høst har Oslos beboere kunnet oppleve en rekke forskjellige kulturarrangementer.
Foto: Vincent Hasslegård, Ole Haug og Tommy Bjerke.

Kulturnetter i Oslo gjør høsten lys og varm

Si hva du vil om høsten, men når mørket senker seg over Oslo by blomstrer kulturen i hovedstaden som aldri før. Oslo er en svært spennende og mangfoldig by når det gjelder kultur. Oslohøsten byr på samtidsmusikk, Film fra Sør, operafestivaler, litteraturfestivaler, kinodager, dansefestivaler, teaterfestivaler, jazz, metall, disco, funk og alle musikkformer du kan tenke deg.

Kulturtilbudene i Oslo er så mange og så mangfoldige at selv de aller mest kulturinteresserte umulig kan rekke å få med seg mer enn en brøkdel. Bare på teaterfronten skal du være ganske så ivrig for å rekke alt. Skal du ha med deg alle museene, musikken, utstillingene, foredragene og filmene, kan du bare gi opp selv om du jobber full tid som kulturforbruker.

Så her er det altså snakk om å velge det du synes er mest interessant og kanskje også velge noe nytt, noe du ikke har prøvd før. Aktiv I Oslo.no prøver å gi deg en oversikt over ting som skjer.

lammesjonglørene fra Trikkehallen imponerte stort - en, to, tre, fire brennende fakler suste gjennom mørket.Kultur for alle kultur for de få

Oslo har kulturbegivenheter som appellerer til barn, til eldre, til nesten alle og til noen få. Felles for svært mange av kulturaktørene er imidlertid at de prøver å nå ut til et større og bredere publikum med sine aktiviteter og arrangementer.

Møter med ny kultur

I høst har det vært tre store arrangementer som i Oslo som på hver sin måte har tatt på seg oppgaven med å spre forskjellige typer kultur til nye grupper av mennesker. Det ene er Oslo Operafestival som ønsker å gi opera til folket, der folket er, om det er på trikken eller på puben. Det er Elvelangs i fakkellys som lokker rundt 40.000 mennesker til å vandre i kø langs Akerselva i høstmørket mens de ser på kulturelle innslag fra flammesjonglører, billedkunstnere, sangkor, dansere, sjamaner og yogakunstnere. Det tredje arrangementet er Kulturnatt Oslo som arrangeres av Oslo kommune, denne natten var det kulturarrangementer på 100 steder rundt i Oslo. Oslo åpnet sine dører og folk ble invitert til å besøke alt fra kloakken, via Oslo Musikklærerforening til Frimurerlosjen.

Spøkelsesstemning på Norsk FolkemuseumOpera til folk flest

Riktignok har vi fått en ny opera som besøkes svært så flittig, men er opera er fortsatt ikke for folk flest. Kulturentusiastene er en entusiastisk organisasjon som har tatt på seg oppgaven med å bringe opera ut til Oslos folk. Et av tiltakene er å arrangere en ti dager lang operafestival som finner sted over hele byen. I år kunne festivalen by på noe så uvanlig som en nyskrevet operamusikal på norsk, med rim og med kjendiser som Ari Behn, David Beckham, Sandra Lyng Haugen og Martha Louise. Ikke nok med det operaen var hysterisk morsom.

Feiring av høstjevndøgn ved Akerselva

Vandringen lang Akerselva torsdagen den uke det er høstjevndøgn og dag og natt er like lange, har blitt en tradisjon for mange. Neste 40.000 unge og gamle tar turen fra den grønne Maridalen og ned til fjorden mens de koser seg med kulturtilbudene langs elven. Lysene langs elven er slukket og de fleste får oppleve kultur de ikke har sett på nært hold tidligere. Det er en storslagen opplevelse. Aktiv I Oslo.no traff mange hyggelige mennesker, vi traff sjonglører som gjerne vil ha kontakt med flere mennesker som vil sjonglere og en fløytespiller som vil ha deg med på tur i ekte middelalderbåter og mange andre.

Bli med og treff fløytespilleren sjongløren og de andre ved Akerselva >>

Se program for Elvelangs 24. september 2009 her >>

Underlige skulpturer av forvridde greiner og tøyfiller var ett av kulturinnslagene som satte fantasien i svingKulturnatt – nesten ubeskrivelig

Under Oslo Kulturnatt åpnet alle dører i Oslo seg. Utallige mennesker reiste til steder de aldri hadde vært på før. Mange ville til Freia for å spise sjokolade og ikke minst støpe sin egen, veldig mange ville på rottesafari i kloakken. Andre satset på musikk, museer, kunstutstillinger, besøk på Stortinget eller et på et blikk inn i Frimurerlosjen. Aktiv I Oslo.no har sjekket ut den japanske kampkunsten Akido, vi besøkte spøkelsene på Norsk Folkemuseum og hilste på musikklærere og elever i Musikklærernes vakre hus i Josefinesgate. Det var en kveld fylt av kontraster som virkelig gav oss mersmak. Oslo har virkelig mange skjulte perler og steder det er verdt å besøk.

Les om vårt møte med den japanske kampkunsten Aikido >>

Bli inspirert

Vi håper du lar deg inspirere til å kaste deg ut i Oslos kulturliv i høstnettene. Det er mye som skjer i tiden fremover.
Sjekk våre nyhetssider som er delt i ulike kategorier: Nyheter og aktuelt: Teater, Dans og Musikk,
Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev dersom du vil ha en e-post en gang i uken med de viktigste begivenhetene.