Karamellpudding
Den klassiske karamellpuddingen
- En liter fløte
- Åtte egg
- 300 gram sukker
- En vaniljestang
- Smelt 100 gram sukker over middels varme til det er lys brunt. Husk å røre ut klumpene i sukkeret mens det smelter. Hell det over i formen og fordel det rundt. Forsiktig! – dette er varmt.
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø over i fløten.
- Gi fløten, vaniljestangen og resten av sukkeret et oppkok.
- Knekk eggene i en stor bolle og pisk dem lett sammen. Rør fløteblandingen inn i eggene.
- Sil og hell blandingen over i formen. Stek i ovnen i vannbad ca. 1 time på 90 grader, eller til puddingen er fast.
Pass på at vannbadet ikke koker, hell eventuelt i litt kaldt vann. Puddingen kan varieres med å tilsette litt revet appelsinskall i det smeltede sukkeret.
Melding: Porselensformer fordeler og holder bedre på temperaturen enn aluminiumsformer.
Denne oppskriften holder til 6 personer.