Søk i Aktiv i Oslo

Karamellpudding

Karamellpudding. Foto: Asbjørn Log / Flickr

Den klassiske karamellpuddingen

  • En liter fløte
  • Åtte egg
  • 300 gram sukker
  • En vaniljestang
  1. Smelt 100 gram sukker over middels varme til det er lys brunt. Husk å røre ut klumpene i sukkeret mens det smelter. Hell det over i formen og fordel det rundt. Forsiktig! – dette er varmt.
  2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø over i fløten.
  3. Gi fløten, vaniljestangen og resten av sukkeret et oppkok.
  4. Knekk eggene i en stor bolle og pisk dem lett sammen. Rør fløteblandingen inn i eggene.
  5. Sil og hell blandingen over i formen. Stek i ovnen i vannbad ca. 1 time på 90 grader, eller til puddingen er fast.

Pass på at vannbadet ikke koker, hell eventuelt i litt kaldt vann. Puddingen kan varieres med å tilsette litt revet appelsinskall i det smeltede sukkeret.

Melding: Porselensformer fordeler og holder bedre på temperaturen enn aluminiumsformer.

Denne oppskriften holder til 6 personer.