Søk i Aktiv i Oslo

Kanye West på Øyafestivalen

Kanye West imponerte stort på Øyafestivalen

Kanye West imponerte stort på Øyafestivalen.
Foto: Ole Haug, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Kanye er konge

Kanye Wests konsert på Øyafestivalen var en maktoppvisning i tre akter. Publikum fikk servert hit på hit innpakket i det som må kunne kalles et av Øyas heftigste show, med røyk, fyrverkeri og dansere. Etter to og en halv time kunne de danse fornøyde og lykkelige ut i augustnatten.

Allerede en time før konserten startet begynte publikum å samle seg foran scenen, og en halvtime senere var det stappfult. Alle ville få med seg et av popmusikkens største navn når han skulle spille i Oslo.

Kanye West er kjent for å være humørsyk og litt sprø, og konsertene blir ofte påvirket av dette. På Øyafestivalen var han tydeligvis i godt humør, for med unntak av en tjue minutters forsinkelse og en lite spennende, men tross alt relativt kortfattet tale om hvor sterkt han misliker pressen, var konserten ganske enkelt fantastisk.

Kanye West på Øyafestivalen 2011

Konsert i tre akter

Kanye bygger opp konserten som en treakters forestilling. Ideen er på mange måter ganske harry og teit, men på mystisk vis fungerer det her. Kanskje fordi Kanye West ikke er redd for å dra det helt ut. Det blir så pompøst og storslagent at man bare må godta det. I løpet av de tre aktene blir vi tatt med på en reise gjennom hans musikalske landskap, og får med oss hits som Dark Fantasy, Power, Diamonds From Sierra Leone, Gold Digger og Lost in the World. Det hele er elegant pakket inn i et dramatisk og annerledes sceneshow med et tjuetalls dansere som støtter opp om det musikalske uttrykket.

Kreativ lyssetting og røyk hører med på konsert Kanye gir alt på scenen

Selve konserten starter uten Kanye West på scenen. Danserene kommer ut på scenen, ville og vakre, det er nesten så man glemmer hvem man egentlig er kommet for å se. Men det varer ikke lenge, for når Kanye selv begynner å synge fra et stilas midt ute blant publikum blir folk fra seg av glede. Endelig begynner festen!

Koreografien var med på å gi konserten det lille ekstra

Og den skal vare i godt over to timer. To timer der publikum prøver å danse etter beste evne (det var ikke just enkelt, for det var så trangt at det knapt var mulig å røre seg), synger med og nyter det elegante, mektige og velregisserte showet kunstneren Kanye West leverer.

Klarer seg fint alene

Jeg har allerede nevnt danserne, som uten tvil løfter forestillingen til et nytt nivå, men Kanye hadde på ingen måte trengt dem. Mens Robyn slet litt med å fylle scenen på fjorårets festival har vår mann overhodet ingen lignende problemer. Med sitt nærvær på scenen trekker han til seg publikums oppmerksomhet, de sluker ham med blikket og er årvåkne med på opplevelsen.

Kanye West fanget publikum Kanye gir alt på scenen

Fest i Middelalderparken

Sjelden har jeg opplevd så god stemning på noen konsert, verken på Øyafestivalen eller andre steder. Kombinasjonen av det velregisserte showet og Kanye Wests iørefallende, dansbare låter er rett og slett uslåelig. Tusenvis av hender klappet takten og utallige stemmer ropte seg hese i glede over å få oppleve en av vår tids største artister live.

Konserten med Kanye West kommer til å stå høyt på min liste over vellykkede konserter, og satte virkelig et utropstegn for Øyafestivalens første dag.

Publikum var ekstatiske

Om Kanye West

Sist høst slapp den kontroversielle og genierklærte rap-artisten sitt femte album “My Beautiful Dark Twisted Fantasy”. Albumet fikk toppkarakter i en rekke medier, og her hjemme var Dagbladet, Dagsavisen og Aftenposten alle enige om at Kanye West sto for årets prestasjon på platefronten. Kanye West på Øya 2011 kan fort bli årets fest på norsk jord.

Kanye Omari West vokste opp i Atlanta og Chicago. Hans musikalske uttrykk har vokst ut fra en forkjærlighet for blant andreWu-Tang Clan og Michael Jackson. Kanye selv skal også foretrekke å høre på moderne og klassisk rock, og har hentet mye inspirasjon til sin musikk fra disse sjangrene. Etter stor suksess som produsent, ga han ut debutalbumet The College Dropout i 2004. West har produsert hits for blant andre Jay-Z, Talib Kweli, Cam’ron, Paul Wall, Common, The Game, Alicia Keys, Janet Jackson og John Legend.

 

Hør musikken til Kanye West og kjøp låtene:

DU kan bruke mange av våre bilder GRATIS!

Bilder som kan brukes er sluppet med CC-lisens og lagt ut på Flickr.com.

Aktiv I Oslo.no’s bildegalleri fra Øyafestivalen 2011 >>
Les mer om hva CC-lisens er >>

Guide til Øyafestivalen 2011

I Aktiv I Oslo.no’s store guide til Øyafestivalen 2011 finner du program, konsertomtaler, bilder og mye mer.

Øyafestivalen 2011 – stor guide >>