Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
De råeste livsnyterne spiser muskelen og rognen rett fra skjellet etter de har fjerne gørra. De som søker trygghet, kan prøve et annet alternativ.
To store kamskjell eller fire små
En halv tomat
To tynne purreringer
En sjalottløk
Ti teskjeer olivenolje
To båter lime
Salt og pepper
Alternative tilberedningsmåter:
Rått Følg åpningsprosessen som forklart her. Det eneste som er spiselig, er rognen og muskelen. Etter å ha fjernet uhumskhetene legger du muskelen og rognen tilbake i skjellet. Kanskje med litt hvit pepper på råvarene.
Ovnstekt Rens som forklart. Kjør alle de andre ingrediensene i en stavmikser. Legg dette i bunnen av skjellet, med muskelen og rognen på toppen. Litt pepper. Inn i ovnen på 225 grader i to minutter. Husk å legge skjellet på en serviett så det ikke sklir ved servering.