Søk i Aktiv i Oslo

Kalvebrissel

Kalvebrissel Kalvebrissel

Kalvebrissel smelter på tungen – matoppskrifter og drinktips fra Sult

  • 100 gram kalvebrissel
  • To spiseskjeer vanlig eddik
  • To spiseskjeer balsamico-eddik
  • Fire cherry-tomater
  • Fire sjalottløk
  • Fire spiseskjeer smør
  • To øaurbærblad
  • Salt og pepper
  1. Legg kalvebrisselen i en spieskje eddik og en desiliter vann i ett døgn i kjøleskapet. Ta den ut og skyll godt.
  2. Kok opp en spiseskje eddik og en desiliter vann, salt og pepper.
  3. Legg kalvebrisselen i blandingen og gi den et lite oppkok. Trekk kjelen til side og la kjøttet avkjøles i kraften.
  4. Ta opp kalvebrisselen og skjær den i én centimeter tykke skiver. Krydre med salt og pepper.
  5. Stek brisselen i panne sammen med grønnsakene som er skjært opp i strimler. Ett minutt på hver side over sterk varme.
  6. Tilsett to spiseskjeer balsamico-eddik og smør.
  7. Ta opp kalvebrisselen. La balsamico-eddik og smør koke inn til en saus.
  8. Anrett kjøttet og grønnsakene på to tallerkener med sausen rundt.