Søk i Aktiv i Oslo

Juleverksted

Juleverksted - kom i skikkelig julestemning med juleverksted!
På juleverksted kan du lage fin julepynt
! Foto: Erlend Tro Klette og Leif Riksheim

Få julestemning med juleverksted!

Pepperkaker, gløgg, glanspapir i alle farger og julemusikk strømmende ut av høyttaleren. Samle venner og familie til juleverksted, og kom i skikkelig julestemning!

Det er få ting som er så koselig som å samles i førjulstiden for et ekte juleverksted. Bare fantasien setter grenser for hva dere kan lage.  Enten man er liten eller stor: Juleverksted gir deg den rette julestemningen!

På juleverksted kan du lage fin julepynt
Hjemmelaget julepynt er gøy å lage – og det blir jo veldig fint!

Hva skal jeg lage?

Du kan egentlig lage akkurat det du vil på juleverksted, bare det minner litt om jul. Julekurver, julenker og kremmerhus er fin pynt til treet, som ikke er spesielt dyrt eller vanskelig å lage.  Kongler, mose, kvister og andre ting fra naturen kan brukes til å lage nisser, kranser eller andre ting.

Dersom du vil lage pynt til juletreet, er julekurver veien å gå. De hjerteformete kurvene er ikke bare pene å se på, de kan fylles med godsaker også. Steg-for-steg-oppskrift til hvordan du fletter julekurver finner du her >>

Julekort er også en slager, og her er mulighetene virkelig mange!
Les mer om hvordan du kan lage julekort her>>

Det selges også mange flotte gjør det selv-sett på hobbybutikker. Du kan for eksempel male dine egne englefigurer, lage nisser eller pynte gaveesker.

Juleverksted - en liten garnnisse til å henge på treet Juleverksted - en nissemann Juleverksted - nissefar av porselen
Du kan lage mye moro på juleverksted, og det er ikke spesielt vanskelig, heller.

Hva skal man spise?

Det er selvfølgelig ikke nok å bare lage juleting. Man må jo ha litt mat også! Dersom juleverkstedet holdes ganske nært opp til selve julen går det jo an å kombinere med kakebaking og –smaking. Hvis ikke går det an å kjøpe inn litt julekaker for anledningen, for de fra butikken smaker slett ikke verst. Gløgg er selvfølgelig også et must.
Oppskrifter på julekaker og julegodt finner du her >>
Slik lager du julegløgg >>

Midt oppi alt dette søte smaker det faktisk godt med litt skikkelig mat. Et god idé er å lage stormsuppe. Stormsuppen kan lages på forhånd, og bare bli varmet opp når det er tid for å lage mat.

Stormsuppe smaker godt på juleverkstedStormsuppe er en kjekk rett som opprinnelig stammer fra da man var ute på sjøen. Hvis man skjønte at det blåste opp til storm ble det laget stormsuppe på forhånd, slik at man hadde noe å spise mens stormen raste og det var umulig å gå ned i byssa og lage mat. Det blir forhåpentligvis ikke storm på juleverkstedet, men det kan være veldig greit å ha noe ferdiglaget mat så man slipper å begynne med kokkelering og slikt midt oppi all julepynten.

Slik lager du stormsuppe:

  • Kok diverse oppskårne grønnsaker i en kjele. Det kan for eksempel være gulrot, kålrot, purre, løk og poteter.
  • Stek opp kjøtt, for eksempel kjøttdeig eller bacon
  • Hell kjøttet oppi suppen
  • Smak til med krydder!

Godt juleverksted!

Når mat, drikke, kaker og utstyr til verkstedet er klart, er det i grunnen bare å sette på litt julemusikk og kose seg. Ha det hyggelig, og gled dere til jul!