Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Julegløgg er mye mer enn en varm drikk med mandler og rosiner i. Julegløgg er stemning, tradisjoner, og ikke minst en anledning til å lage en liten førjulsfest!
Koselig førjulsfest
Inviter gode venner på julegløgg. Dekk på med fine kopper, juleduk og masse stearinlys, og server gløggen med rosiner og mandler, gjerne med julekaker ved siden av.
Gammel tradisjon
Julegløggen er den norske varianten av glühwein, en varm krydret vin. Gløggens historie går tilbake til 400 år før kristus og den gang het den «hipocris» etter legekunstens far Hippocrates.
Slik lager du gløgg:
2 dl vann 1 stykke hel kanel 2-3 hele nellik 1/2 ts kardemommefrø 1 fl rødvin eller god saft Litt madeira, solbærlikør eller lignende 1 dl rosiner 1 dl mandler, skoldet sukker
Kok opp vann og krydder, la det trekke i 10 minutter. Sil krydderne fra. Bland alt, varm forsiktig opp til kokepunktet. Smak til med sukker.
NB! Husk å koke ut av kjelen med eddik før du lager gløggen, hvis ikke risikerer du å bli forgiftet, og da blir gløggfesten en lite koselig opplevelse.