Hjemmelaget ingefærøl passer til de fleste anledninger.
Foto: Lene Haug, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Når du først har fått smaken på hjemmelaget ingefærøl er det ingen vei tilbake. Denne forfriskende drikken har en herlig blanding av søtt og surt og passer til de fleste anledninger.
Dette trenger du for å lage ingefærøl:
15 l vann
2,5 kg sukker
2 stk sitroner
2 hele ingefær
½ pakke fersk gjær
Sukkerkulør
Slik lager du ingefærøl:
Skjær sitronene i skiver. Bland vann, sukker og sitron i en kjele, kok opp under omrøring.
Rens ingefæren for skall og kutt den i små biter, og legg den så i blandingen. Tilsett sukkerkulør til du får ønsket farge.
Avkjøl til 37 C og tilsett gjær.
La kjelen stå i romtemperatur i 1 døgn, før blandingen tappes på flasker. Flaskene settes i kjøleskap i 4-5 dager før du kan prøvesmake.
(Oppskrift fra Norsk Folkemuseum)
Her finner du flere oppskrifter >>