Søk i Aktiv i Oslo

Icebar i Oslo

Iskaldt barbesøk

En kald drink i kalde omgivelser serveres i glass av krystallklar is.
Foto: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Iskaldt barbesøk

ICEBAR by ICEHOTEL åpner i Oslo

Etter to måneders hardt arbeid og 60 tonn med is fra Sverige, åpner endelig Oslos nye og særegne attraksjon ICEBAR Oslo dørene torsdag 12. november. Konseptet har sitt utspring i verdensomspennende ICEHOTEL – verdens største hotell av snø og is i Sverige.

Iskaldt. Blått. Rent. Stilfullt. Dette er noen av inntrykkene man får når man først entrer Oslos nye attraksjon: ICEBAR i Oslo sentrum. Den nye baren er nummer 3 i rekken av isbarer over hele verden. Ideen bak konseptet er meget innovativ og gjennomført, her brukes nemlig krystallklar is fra Torneeleven i Jukkasjärvi som byggmateriale for hele konstruksjonen. Nærmere bestemt 60 tonn is, fraktet, slipt og skrudd sammen for å skape en ny og iskald opplevelse for Osloborgere og turister.

Purity with a twist

– Alt er skrudd sammen av isblokker eller limt sammen av vann og tvistet litt som en del av designet, forteller bookingmanager Stine Honningsvåg.

Bookingmanager Stine Honningsvåg

Vi får vite at isen må slipes ofte og smeltes ned hvert år, for deretter å bygges opp igjen, med et nytt design hver gang. Årets tema er “purity with a twist” og er signert de svenske kunstnerne Arne Bergh og Janne Haglöf.

Men hvem er det som kan komme til ICEBAR Oslo?

– Alle kan selvsagt komme innom her, forteller Stine.
– Men jeg anbefaler å booke tid i forveien, i hvertfall nå som julebordsesongen snart er her. Man kan booke for vennelag, events, kickoff og lignende. Da bestiller man en av mange pakker vi tilbyr, og får som regel barbesøk, inngang og en drink for 160 kr per person i 45 minutter.

 

Nytt og spennende konsept

– Det er jo selve opplevelsen vi tilbyr her da, påpeker Stine.
– Dørene er åpne for alle, vi vet jo enda ikke helt hva slags kunder vi får i Oslo, siden vi ikke har åpnet enda. Men alle synes vel at et slikt konsept er spennende? Og vi trenger helt klart noe nytt og spennende her i Oslo, konkluderer Stine som har jobbet i hotellbransjen i mange år.

En annen som også skal jobbe på ICEBAR Oslo når dørene åpnes torsdag, er bartender Kris. Han er kjapt ute med å berolige oss om at man ikke frosser fast leppene når man drikker av glassene – som selvsagt også er av is.

– Nei, temperaturen her inne er alltid -5 grader, man må ned på 9-11 grader for at leppene skal frosse fast i isen.

Han forteller også at isglassene er engansglass som smeltes ned etter en gangs bruk og forsvinner “tilbake til naturen”.

– Vi får inn nye glass fortløpende og slipper oppvask, fordi det ikke er mulig å vaske opp disse, smiler Kris lurt.

Han forteller at å jobbe som bartender på ICEBAR Oslo er ganske ettertraktet innen bransjen, spesielt fordi de lærer mye og har en dyktig barsjef.

Men blir det ikke kaldt å jobbe her da?

– Nei, vi jobber på skift og har jo på oss varmedresser sånn som gjestene, så det går helt fint, beroliger han.

Administrerende direktør i Thon Hotels Morten Thorvaldsen og direktør i ICEBAR by ICEHOTEL Agnetha Lund åpnet pressevisningen. Ren, klar og luftfri is er designet og slipet til flotte skulpturer i baren.

ICEBAR Oslo

ICEBAR Oslo drives i samarbeid med Thon Hotels og er den tredje isbaren i verden etter Tokyo og København. Totalt er hele barområdet på 500 km2, inkludert resepsjon og varmlounge. Den “kalde” delen, selve isbaren, er på 100 km2.

Belysningen inne i baren kommer fra Philips LED-lamper og jobber bra med isen så den ikke smelter av det blålige lyset. Isen kommer fra Torneeleven i Jukkasjärvi, Sverige og er helt ren, luftfri og glatt.

ICEBAR by ICEHOTEL finner du i Kristian IV’s gate 12 i Oslo sentrum. Offisiell åpning er torsdag 12. november.

Det er ikke bare drikke man kan få i ICEBARen. Tapas og småretter er også tilgjengelig for gjestene. Bartender Kris syns det er kult å skulle jobbe i norges første ICEBAR.

Se flere bilder fra ICEBAR Oslo her >>

Les mer om ICEBAR Oslo på nettsidene her >>