Søk i Aktiv i Oslo

Hypoxi

Hypoxi hos Artesia – virker!

Karine Haukaa er en veldig hyggelig slankemedhjelper som virkelig gir meg lyst til å følge dietten. Hypoxi er en kur som skal hjelpe deg med å fjerne fettet der du ønsker det. Kuren består av trening i maskiner med vakuum og en kostholdsplan.

Halvveis til mål

I skrivende stund er jeg halvveis i kuren. Jeg har slett ikke vært kjempeflink. Har ikke klart å trene så regelmessing som jeg skulle og er heller ikke så flink som jeg skulle ønske jeg hadde vært med maten. Hypoxi er nemlig en fire ukers kur som skal hjelpe deg på vei, og som i tillegg skal gjøre at du selv av eget ønske skal få lyst til å endre livsstil. Jeg har likevel skjerpet meg betraktelig, jeg spiser nesten ikke sjokolade og har sluttet nesten helt med cola og juice og har begynt å drikke mye vann. Jeg spiser ikke lette karbohydrater etter at jeg har trent Hypoxi. Jeg spiser grovt brød eller grovt knekkebrød tre til fire ganger om dagen og mye mindre fett. Alle sier at jeg har blitt tynnere og jeg får komplimenter over alt.

To forskjellige maskiner

Jeg har altså en temmelig stor mage, det er visst genetisk og det er menn stort sett som får fettansamlinger på magen. Kvinner pleier å få det på rumper, hofter og lår. Hypoxi Arteisa har derfor to forskjellige hypoximaskiner. Den ene typen er hypoxisykler hvor du sykler i en maskin med pulserende vakuum, denne er for dem med kvinnelig figur eller pærefasong. Den andre typen kalles Vacunaut og er for menn og andre kvinner som meg, med eplefasong. Jeg skal trene 12 ganger på Vacunaut i 30 minutter hver gang og skal deretter merke god effekt. Du skal ikke trene hypoxi oftere enn tre ganger per uke, og det skal være minst en dag mellom hver trening. Det betyr at kuren normalt går over fire uker. Når du trener med Vacnaut har du på deg en slags våtdrakt som det festes slanger til. Slangene sørger for et pulserende vakuum i drakten, rundt magen er det i tillegg et belte med sugekopper som masserer magen rytmisk i takt med pulseringen i drakten. Samtidig som du har på deg drakten går du på en tredemølle i en fart mellom fem og seks kilometer i timen.

Forbrenn fett der du ønsker

Alt dette skal øke blodsirkulasjonen i problemområdet slik at fettet blir forbrent akkurat der jeg ønsker det, rundt magen. Ofte er det nemlig dårlig blodsirkulasjon i fettvevet rundt mage, hofter, rumper og lår. Dårlig blodsirkulasjon fører til mange negative virkninger, blant annet stopper nedbrytingen av fettceller opp, tilførselen av næring og oksygen til områdene minker, transport av avfallstoffer går saktere og fettcellene fylles med væske. Dårlig blodsirkulasjon er derfor dobbelt negativt i og med at det fører til nedsatt fettforbrenning i tillegg til opphopning av slaggstoffer. Dette fører ikke bare til fett, men cellulitter. På samme måte som fedme er cellulitter ikke bare et estetisk anliggende, det handler også om generell helsetilstand.

God trening og godt kosthold garanterer fettforbrenning men, ikke nødvendigvis der hvor du ønsker at det skal skje. Kroppen tar nemlig energi fra de stedene hvor det er lettest og det er de områdene som har god sirkulasjon. Hypoxi går ut på å sikre at blodsirkulasjonen blir størst i problemområdene og dermed at du forbrenner fett der du ønsker.

Tallenes tale

Hypoxitrening er varmt, og du svetter mye. Det er jo litt av vitsen at du skal bli varm, og det er varmt å gå på tredemølle med våtdrakt og vakuum men det er ikke ubehagelig. Farten er lav og du skal ikke ha høyere intensitet enn at du kan føre en samtale. Mange av dem som sykler leser aviser eller ukeblader mens de sykler i behagelig tempo. På skjermen til Vacunauten er det tv du kan se på. Ofte står Karine Haukaa og prater med meg store deler av halvtimen og da går tiden fort.

Jeg er halvveis i kuren og det er tid for mellommåling. Jeg nekter å si hvor mye jeg veier, men på tre uker og på seks hypoxirunder har jeg gått ned tre og en halv kilo og rundt midjen måler jeg tre centimeter mindre og rundt hoftene fire.

Det virker og jeg er bare halvveis!