Søk i Aktiv i Oslo

Hestekjøtt

Hest med hatter, høy og solbærsaus Hest med hatter

  • 400 gram hest ytrefilet (kan bestilles i slakterbutikken)
  • 60 gram bønner
  • 60 gram aromasopp
  • 60 gram aubergine
  • En paprika
  • To fedd hvitløk
  • To klyper tørket timian
  • Salt og pepper
  • Fire spiseskjeer smør
  • Tolv spiseskjeer kjøttkraft
  • Seks spiseskjeer solbær
  • Seks spiseskjeer rødvin
  • Salt og pepper

Ved servering anbefales Anna-poteter >>

  1. Vi begynner med sausen. Bland kraften, solbærene og vinen i en kjele. Tilsett stekesjyen.
  2. Fres opp to panner. En spiseskje smør i hver. Hest i én og grønnsaker i den andre. Hvitløken tilsettes like før servering og presses over grønnsakene. NB! Salt og pepper på kjøttet før steking.
  3. Hesten må kun stekes på sterk varme i ett minutt på hver side. Husk at kjøttet er mørt i utgangspunktet.
  4. Server kjøttet på en seng av grønnsaker med potetene på toppen. Sausen helles rundt hinderet.

Tørst anbefaler at gjesten rir ut og henter seg en flaske kraftig rødvin, som kan holde på spensten hos hesten, uten at den river. Et godt hinder er J. Carrau Pujol fra Uruguay.