Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Aktiv I Oslo.no’s huskokk gir deg mange spennende Halloween-oppskrifter. Foto: Vincent Hasselgård og Peter Olausson
Oppskrifter på spennende mat til Halloween
Halloween er en skummel, spennende og morsom høytid, som mange nordmenn etterhvert feirer. Gresskar er Halloween-symbolet over alle, men hvem hadde trodd at denne forvokste grønnsaken kan bli til så mye god mat?
Her finner du Halloween-oppskrifter, både med og uten gresskar.
Aktiv I Oslo.no’s egen huskokk, Peter Olausson, viser deg hvordan du kan lage både gresskarbrød, gresskarpai og gresskarsuppe. Du finner også andre morsomme Halloween-oppskrifter, som marshmallowspøkelser, amerikanske pannekaker med blodsirup, og blodig popcorn. Hvis du vil lage en ordentlig Halloween-middag, er appelsinglasert kalkun en kjempegod og passende hovedrett.
Stikk et spyd inn i hver marshmallow, sett dem opp ned på en tallerken og inn på fryseren i ca. 20 minutter. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad.
Ta marshmallowsene, en av gangen, ut fra fryseren og dypp dem i den hvite sjokoladen. Det aller beste er å få ”topper” overst på spøkets hode, men det er litt vanskelig. La spøkelsene ligge i kjøleskapet til de stivner.
Gi spøkelsene ansikter gjennom å dyppe grillspyd eller tannpirker i smeltet sjokolade og male på ansikter. La spøkelsene stå kjølig til de stivner helt. Så er de klare til servering!
Amerikanske pannekaker med blodsirup
Oppskrift på amerikanske pannekaker med blodsirup (4 personer):
2 ss Sukker
1 ts Salt
4 tsk bakepulver
5 dl Melk
2 stk Egg
5 dl Hvetemel
4 ss Smør smeltet + smør til stekingen
Jordbærsyltetøy
Bland mel, bakepulver, salt & sukker i en bolle. Pisk i melk, smør og til sist eggene.
Smelt litt fett i en panne og stek pannekakene, snu pannekakene når det bobler på overflaten. Serveres med blodsirup (jordbærsyltetøy)!
Blodig Popcorn
Smelt smør sammen med rød kondirtorfarge, mengde etter hvor rødt man vil det skal bli. Når det røde smøret er smeltet tilsettes popcornet som vanlig.
Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett salt. Blandes lett til gjæren smelter. Tilsett lunkent vann og olje og bland det lett. Ha det grove melet i blandingen, og jobb deretter inn hvetemelet til en smidig men ganske løs deig. La deigen heve i ca 45 min.
Ta deigen over på et melet underlag og jobb den lett sammen. Tilsett mer mel hvis nødvendig. Del deigen i biter som rulles ut til ca . 50 cm lange lengder som formes til spiraler med runde ender som hoder. Legg brødene på en bakeplate kledd med bakepapir, og la det være plass til etterheving. Dekorer med nellikspiker til øyne og evt gulrotstrimler til tunge.
Stekes ved 200 grader midt i ovnen ca. 20 min.
Gresskar- og gulrotkake
Nok til ca 10 biter. En virkelig klassiker på Halloweenfest!
100 g smør, romsvarmt
2½ dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker
Rund form (ca 24 cm i diameter) i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter.
Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken.