Grønnsaker
Grønnsaker
Det er flere måter å unngå vasne grønnsaker på. Dette er Sults metoder.
Ratatouille
- 40 gram aubergine
- 40 gram gul squash
- 40 gram paprika
- En tomat
- En liten rød løk
- Et laurbærblad
- To spiseskjeer olivenolje
- Et fedd hvitløk
- En spiseskje tomatpuré
- To spiseskjeer brun kjøttkraft
- Salt og pepper
- Kutt alle grønnsakene i terninger.
- Fres alle grønnsakene i litt soyaolje på sterk varme i en stekepanne.
- Hell grønnsakene over i en kjele sammen med de andre ingrediensene.
- La det småkoke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte grønnsaker
- 40 gram gul paprika
- 40 gram grønn squash
- 40 gram aubergine
- En bit purre
- To store sjampinjonger
- En hel sjalottløk
- To spiseskjeer brun kraft
- To spiseskjeer olivenolje
- En halv boks flådde tomater
- Salt og pepper
- En klype tørket timian
- Strimle alle grønnsakene og bland dem godt.
- Legg grønnsakene i en ildfast form eller langpanne. La dem stekes på 180 grader i femten minutter.
Melding fra brannvesenet: Husk å bruke grytekluter, det er varmt.
Freste grønnsaker
- Tre aromasopper
- 50 gram grønne bønner
- En halv løk
- En halv paprika
- Et fedd hvitløk
- En spiseskje olivenolje
- Salt og pepper
- Kutt alt i terninger.
- Fres dem i panna på sterm varme til alt er gyllent.
Smørdampete grønnsaker
- 40 gram grønne bønner
- 40 gram sukkererter
- En god neve spinat
- En stor gulrot
- En halv løk
- En spiseskje smør
- En sitronbåt
- Et laurbærblad
- Salt og pepper
- To desiliter vann
- Kok opp vannet tilsatt laurbærblad, sitronbåt, smør, salt og pepper.
- Skjær opp grønnsakene etter eget ønske. Legg dem i det kokende vannet og trekk kjelen av plata.
- La grønnsakene stå og trekke i tre til fire minutter. Sil av vannet.
Kaldmarinerte grønnsaker
- En boks artisjokkhjerter
- En sjalottløk
- Fire cherry-tomater
- 50 gram østerssopp
- En bit slangeagurk
- To soltørkede tomater
- Fire sukkererter
- En spiseskje balsamico-eddik
- En spiseskje hvitvin
- Et fedd hvitløk
- En spiseskje ekstra virgin olivenolje
- Salt og pepper
- Bygg båter av alle grønnsakene.
- Bland inn alt det flytende.
- Smak til med salt og pepper.
Melding: Må ligge i romtemperatur i minst to timer før servering.