Søk i Aktiv i Oslo

Grønnsaker

Grønnsaker. Foto: Macomb Paynes / Flickr

Grønnsaker

Det er flere måter å unngå vasne grønnsaker på. Dette er Sults metoder.

Ratatouille

  • 40 gram aubergine
  • 40 gram gul squash
  • 40 gram paprika
  • En tomat
  • En liten rød løk
  • Et laurbærblad
  • To spiseskjeer olivenolje
  • Et fedd hvitløk
  • En spiseskje tomatpuré
  • To spiseskjeer brun kjøttkraft
  • Salt og pepper
  1. Kutt alle grønnsakene i terninger.
  2. Fres alle grønnsakene i litt soyaolje på sterk varme i en stekepanne.
  3. Hell grønnsakene over i en kjele sammen med de andre ingrediensene.
  4. La det småkoke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte grønnsaker

  • 40 gram gul paprika
  • 40 gram grønn squash
  • 40 gram aubergine
  • En bit purre
  • To store sjampinjonger
  • En hel sjalottløk
  • To spiseskjeer brun kraft
  • To spiseskjeer olivenolje
  • En halv boks flådde tomater
  • Salt og pepper
  • En klype tørket timian
  1. Strimle alle grønnsakene og bland dem godt.
  2. Legg grønnsakene i en ildfast form eller langpanne. La dem stekes på 180 grader i femten minutter.

Melding fra brannvesenet: Husk å bruke grytekluter, det er varmt.

Freste grønnsaker

  • Tre aromasopper
  • 50 gram grønne bønner
  • En halv løk
  • En halv paprika
  • Et fedd hvitløk
  • En spiseskje olivenolje
  • Salt og pepper
  1. Kutt alt i terninger.
  2. Fres dem i panna på sterm varme til alt er gyllent.

Smørdampete grønnsaker

  • 40 gram grønne bønner
  • 40 gram sukkererter
  • En god neve spinat
  • En stor gulrot
  • En halv løk
  • En spiseskje smør
  • En sitronbåt
  • Et laurbærblad
  • Salt og pepper
  • To desiliter vann
  1. Kok opp vannet tilsatt laurbærblad, sitronbåt, smør, salt og pepper.
  2. Skjær opp grønnsakene etter eget ønske. Legg dem i det kokende vannet og trekk kjelen av plata.
  3. La grønnsakene stå og trekke i tre til fire minutter. Sil av vannet.

Kaldmarinerte grønnsaker

  • En boks artisjokkhjerter
  • En sjalottløk
  • Fire cherry-tomater
  • 50 gram østerssopp
  • En bit slangeagurk
  • To soltørkede tomater
  • Fire sukkererter
  • En spiseskje balsamico-eddik
  • En spiseskje hvitvin
  • Et fedd hvitløk
  • En spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • Salt og pepper
  1. Bygg båter av alle grønnsakene.
  2. Bland inn alt det flytende.
  3. Smak til med salt og pepper.

Melding: Må ligge i romtemperatur i minst to timer før servering.