Søk i Aktiv i Oslo

Grillet Kveite

Grillet Kveite med timian & sitron servert med tomatkompott, asparges & grillede småpoteter
Grillet kveite med timian & sitron, servert med tomatkompott, asparges & grillede småpoteter.
Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no CC-lisens. Flere størrelser.

Oppskrift på grillet kveite til 4 personer

Når folk flest tenker på grillmat tenker de kanskje ikke først og fremst på kveite. Men den hvite flyndrefisken kan gjøre seg veldig godt med grillmønster, spesielt hvis du følger denne herlige oppskriften!Det er lurt å grille kveiten med skinnet på.

Vår dyktige huskokk, Peter Olausson, gir deg oppskrift på grillet kveite med timian & sitron, servert med tomatkompott, asparges & grillede småpoteter. Hvis du ønsker å få maten til å se ekstra god ut, kan du studere bildet over. Peter er nemlig en ekspert på dandering.

Se også oppskrifter på annen gourmet-grillmat fra huskokken:

Man kan velge å grille kun med skinnet ned, eller å snu filetene. Oppskrift på grillet kveite med timian & sitron, servert med tomatkompott, asparges & grillede småpoteter (4 pers)

  • 600-800 g Kveite filet
  • Sitron juice & zest av skallet av 1 stk sitron
  • Timian – cirka en neve
  • 1 dl Olivenolje
  • Salt, pepper

Legg kveite stykkene i en plastikpose/plastikboks med timian, sitron juice & zest fra skallet sammen med olivenolje. Låt dette stå å dra noen få timer. Ta kveiten ut ur posen og hell av oljen, grill kveiten på var sin side tills det er klare med salt & pepper.

  • Nypotet – kokte og avkjølte, grilles på hver sin side
  • 16 stk små asparges – disse grilles med litt olivenolje med havsalt og eventuelt litt ferskpresset sitron juice

Kok potene før du griller dem, så blir de myke og gode. Tomat kompott

  • 3 stk Klasetomat eller annen solmoden eller god type
  • 1 stilk med stangselleri – finkuttet
  • ½ stk Rødløk eller sjalottløk
  • 2 msk Olivenolje
  • 1 msk Sitron juice
  • 2 msk eplesider eddik
  • 1 msk sukker
  • 1 dl persille – finkuttet
  • Salt, pepper

Kutt tomatene i fire, og fjern kjerner, og finkutt disse, og blande med resternede ingredienser, smak av med salt og pepper.


Bon appétit!