Søk i Aktiv i Oslo

Gresskarsuppe

Amerikansk gresskarsuppe

Amerikansk gresskarsuppe til Halloween.
Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Oppskrift på gresskarsuppe

Gresskarsuppe 4-6 personer

  • 3 hvitløksfedd – finkuttet
  • 3 gulrøtter – skrelt og kuttet i mindre biter
  • 1 løk – finkuttet
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 msk Chili pulver eller 1 stk fersk chili finkuttet
  • 50 g Smør
  • 1 liter Grønnsakskraft av bedre kvalitet
  • 1 msk Olje
  • 2 stk Butterneck gresskar (ca. 1 kg)
  • Salt og pepper

Begynn med å sette inn gresskaret i ovnen på 180 grader i ca. 1 time til gresskaret har fått farge og er mykt. Sett på avkjøling en kort stund, skjær på langs og grav ut alt kjøtt, men pass på å ikke få med noen gresskarkjerner. Disse kan du etterpå skylle godt i kald vann og tørriste i panne med litt salt på.

Fres hvitløk, gulrøtter og løk i smør og olje, tilsett gresskar og grønnsaksbuljong. Kok alt sammen til gulrøttene er myke. Miks alt sammen med en stavmikser eller food processor. Smak til med salt og pepper. Servér med nybakt gresskarbrød og kanskje litt sprøstekt bacon, finkuttet koriander og ristede gresskarkjerner.

Flere Halloween-oppskrifter

Gresskarsuppe egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.

Se flere Halloween-oppskrifter her >>