Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Amerikansk gresskarsuppe til Halloween. Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Oppskrift på gresskarsuppe
Gresskarsuppe 4-6 personer
3 hvitløksfedd – finkuttet
3 gulrøtter – skrelt og kuttet i mindre biter
1 løk – finkuttet
1 msk Spiskummin
1 msk Chili pulver eller 1 stk fersk chili finkuttet
50 g Smør
1 liter Grønnsakskraft av bedre kvalitet
1 msk Olje
2 stk Butterneck gresskar (ca. 1 kg)
Salt og pepper
Begynn med å sette inn gresskaret i ovnen på 180 grader i ca. 1 time til gresskaret har fått farge og er mykt. Sett på avkjøling en kort stund, skjær på langs og grav ut alt kjøtt, men pass på å ikke få med noen gresskarkjerner. Disse kan du etterpå skylle godt i kald vann og tørriste i panne med litt salt på.
Fres hvitløk, gulrøtter og løk i smør og olje, tilsett gresskar og grønnsaksbuljong. Kok alt sammen til gulrøttene er myke. Miks alt sammen med en stavmikser eller food processor. Smak til med salt og pepper. Servér med nybakt gresskarbrød og kanskje litt sprøstekt bacon, finkuttet koriander og ristede gresskarkjerner.
Flere Halloween-oppskrifter
Gresskarsuppe egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.