Søk i Aktiv i Oslo

Frogner Stadion

Frogner Stadion – et tilbakeblikk

I 1901 ble det bygget en idrettsplass på Frogner. Den skulle for en stund bli verdens viktigste skøytebane. Frogner Stadion har vært åsted for Verdensmesterskap, Norgesmesterskap, og Europamesterskap både i kunstløp og lengdeløp.

Banen var Oskar Mathisens daglige treningssted. Skøytekongen var det fortjente hedersnavnet han fikk. Hele 14 verdensrekorder satte han og tre av dem i en alder av 41 år! Han var utrolig populær, og er kanskje Norges mest populære idrettsmann noen sinne.

Frogner Stadion var også fylt av dans og musikk. På denne banen lærte Sonja Henie å danse på skøyter. Hun trente på “stadda” hver dag. Norges skøyteprinsesse tok sitt første VM-gull på Frogner Stadion i 1927. Sonja fra Frogner ble den største internasjonale idrettsstjerne Norge hatt.

Utenfor Frogner Stadion blir de minnet med hver sin statue. Skøytesportens konge og prinsesse kaster fortsatt glans over arenaen.

Nå er ikke Frogner Stadion noen verdensarena lenger, men den er fortsatt full av liv og røre og viktig for skøyteglade barn og voksne. Mange barn har gledet seg over Friggs bandyskole de siste snefattige vinterene.

Hele våren og sommeren har de pusset opp Frogner Stadion for å gjøre den mer moderne. Etter planen skal den nye banen være klar i slutten av desember i 2009 med kunstis over det hele.