Over 40.000 sang med Lillebjørn

Publisert: 26.04.2012 14:59 , av Erik F. Brandsborg

Et massivt folkehav sang "Barn av regnbuen" på Youngstorget
Et massivt folkehav sang «Barn av regnbuen» med Lillebjørn Nilsen på Youngstorget.
Foto: Sjur Stølen, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Over 40.000 sang med Lillebjørn

Med Lillebjørn Nilsen som forsanger runget «Barn av regnbuen» over hustak, ned gater og inn i alle kriker og kroker av Oslo sentrum som ble rystet av terrorbomben 22. juli i fjor.

Det fargerike folkehavet på Youngstorget overgikk alt arrangørene hadde ventet seg. Over 40.000 mennesker samlet seg for å demonstrere mot terror og for nestekjærlighet og samhold. Tusenvis av paraplyer dannet en massiv regnbue over den regnvåte plassen.

Se video av «Barn av regnbuen» på Youngstorget i Oslo:

Arrangementet, som ble startet på privat initiativ av Lill Hjønnevåg og Christine Bar, vokste til å bli den klart største markeringen i Oslo siden rosetoget i fjor sommer. I tillegg til Oslo ble det avholdt markeringer i en rekke byer over hele landet, og til og med på Island.

– Det er vi som vinner, utbrøt Lillebjørn Nilsen etter allsangen, tydelig rørt av det massive oppmøtet. Visesangeren var også nøye med å understreke at sangen faktisk ikke er skrevet av ham, men at han har laget en norsk versjon av amerikanske Pete Seegers «My rainbow race».

Etter allsangen på Youngstorget beveget folkehavet seg rolig og verdig til Oslo Tinghus, hvor det ble lagt roser langs gjerdet rundt inngangspartiet. «Barn av regnbuen» ble sunget om og om igjen, og kommer nok til å høres utenfor Tinghuset i lang tid framover.

Se bilder fra «Barn av regnbuen»-markeringen

Over 40.000 møtte opp i regnværet på Youngstorget. Eskil Pedersen holdt appell før allsangen.
Lillebjørn Nilsen var forsanger på "Barn av regnbuen"

Det var mange roser utenfor Tinghuset allerede, men det skulle bli langt flere. "Barn av regnbuen" lød mens folkehavet beveget seg til Tinghuset.
Snart kunne man ikke se gjerdet for bare roser.

Se flere bilder fra «Barn av regnbuen»-markeringen i Oslo >>

Livet i Oslo under rettsaken – praktisk informasjon >>