Kyllingsalat med karridressing er kjapt og enkelt, sunt og godt. Den kan dessuten lages kvelden i forveien, perfekt når man har dårlig tid på nasjonaldagen. Sjokoladekaken lages uten mel og passer derfor fint til glutenallergikere.
600 gram kyllingfilet
1 pære
1 eple
1 appelsin
1 stor pose peanøtter
1/2 boks røde druer
2 poser byggris
Karri
Paprikapulver
Salt
Pepper
Smør
– Stek kyllingen med masse smør, karri, paprikapulver, salt og pepper.
– Bland alt i en bolle.
1 boks lettrømme
1 tube lettmajones
Karri, salt og pepper etter smak.
6 egg
225 gr. kokesjokolade
225 gr. smør
225 gr. sukker
– Varm kokesjokolade, smør og sukker i vannbad.
– Skill eggehvitte og plomme.
– Stivpisk eggehvittene til du kan lage små, myke topper.
– Eggeplommene med sjokoladene , rør til blandingen har blitt tykk.
– Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladen.
– Hell 3/4 av røren i en springform.
– Stek i 35 min. på 175 grader.
– Avkjøl kaken.
– Ta den over på fat.
– Hell resten av røren på toppen.
– Legg på bringebær.
Husk jordbær og champagne.