Søk i Aktiv i Oslo

Vietnamesiske restauranter i Oslo og Akershus

Ser du etter vietnamesisk restaurant? Det er mange restauranter med vietnamesisk mat i Oslo og Akershus.

Vietnamesisk mat – sunt og variert

Vietnam har nesten 500 tradisjonelle retter. Vietnameserne bruker både kjøtt, fugl, fisk og annen sjømat, i tillegg til mye grønnsaker og frukt. Peanøtter brukes også mye i vietnamesisk matlaging.

Ris (“com”) serveres til nesten alle matretter.

Nudler (“pho”) brukes også mye, og nudelsuppe er vanlig.

Mon canh er en type suppe som kan lages med både kjøtt og sjømat.

Banh Chung består av klebrig ris, svinekjøtt og grønne bønner som er innpakket i bambusblader.

Vårruller regnes som nasjonalretten i Vietnam. De kan fås med mange typer fyll, for eksempel kjøtt, løk, sopp og egg.

Sitrongress er en populær urt i vietnamesisk matlaging som smaker og lukter sitron.

Nuoc Mam er en type fiskesaus som kan minne om soyasaus. Den kan brukes til det aller meste og står ofte på bordet.

Generelt krydres ikke maten veldig sterkt i utgangspunktet, men det står vanligvis et godt utvalg av saus og krydder på bordet, så du selv kan bestemme hvor sterkt du vil ha det. Rå grønnsaker blir gjerne servert i forkant av måltidet.