Ser du etter thairestaurant? Det er mange restauranter med thailandsk mat og thaimat i Oslo og Akershus.
Thailand er et frodig land som har svært gode landbruksforhold. Landet er faktisk en av verdens største matvare-eksportører, spesielt for grønnsaker, frukt og urter.
Chili, koriander, sitrongess og galangal (thailandsk ingefær) er noen av krydderurtene som brukes mest i thaimat. Av grønnsaker går det mye i bambusskudd, aubergine, lange bønner og vårløk. Thailandsk frukt som mango, papaya, ananas, lime og tamarind er nydelig som dessert, og brukes også innimellom i hovedrettene.
Sauser er også viktige i thailandsk matlaging. Soyasaus er populært, men de bruker også mye sjømatbaserte sauser som fiskesaus og østerssaus, som minner om soyasausen i farge og konsistens. Ris kommer man selvfølgelig ikke utenom, og nudler brukes også mye, både i kokt og stekt variant.
Her er noen av de mest populære thairettene som du vanligvis finner på thailandske restauranter: